Egy norvég író kiposztolta a Facebookon Nick Ut Pulitzer-díjas fotóját a vietnami háborúról, a The Terror of War-t. Cenzúrázták.

A világhírű képpel a Facebook szerint van egy komoly gond. Pedofil tartalomnak vélik. Ezt itt:

Világhírű fotót néztek pedofil tartalomnak a Facebooknál

Ezek után a Facebook fogta magát, és törölte posztot, mert ugyan lehet ez egy díjazott sajtófotó, de a Facebook felhasználási szabályzatával ellenkezik, mert nemiszerv van rajta. A Facebook a törlés mellett fel is függesztette az író, Tom Egeland fiókját, aki hiába érvelt azzal, hogy a posztjában csak a háborús történelem legemlékezetesebb fényképeiről írt – olvasható a 444.hu-n.

Ezt a sztorit írta meg aztán az Aftenposten, és ők is használták a cikkükben a fotót. Miután a cikket ezzel a képpel megosztották a Facebookon, kaptak egy üzenetet, hogy vagy töröljék, vagy pixelezzék ki a rajta lévő nemiszervet. Mielőtt válaszolhattak volna, a Facebook törölte a posztot.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Hát akinek erről a képről a pedofília jut eszébe azzal azért komoly pszichiátriai problémák lehetnek..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
Az FB megbolondult. Egy hónapja nem enged vissza a fiókomba mert véletlenül többször kértem jelszó módosítás(úgy látszott hogy nem küld visszaigazolást mert nem kapta meg a kérelmet). Azóta sem sikerül megoldaniuk/megérteniük a helyzetet.
Ideje hogy megbukjanak bár a megfigyelőknek kifejezetten megkönnyíti a dolgukat így gondolom komoly politikai támogatást is kapnak
Veleda
bezzeg az a hülye picsat aki naponta 70 szelfivel mutogatja a bájait, azt nem törlik.
Mindegy én kitöröltem, nekem 1 fotó is megrázó volt.
vadsanca
A ll. világháború sem volt különb. Valaki kitalálta ezt a szót, hogy "pedofil" azóta ezen lovagol a sajtó. Ez a kép miért tartozik ebbe a kategóriába? Ez egy valós életkép.-Persze ha ezt annak lehet nevezni.- Dicséret az újságírónak ezért az alakításért.
vadsanca
Ha egy kórházban lefényképezi a szülő az újszülöttet, az is pedofil-izmusra utal? Vagy az egy másik kategória?
lampa laz
Néztem ezt a tragédiával átszőtt képet és azon csodálkoztam, h vannak olyan elmebeteg emberek akiknek erről a pedofilia jut eszébe, döbbenet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.