Nem engedélyezett területek fölé berepülő drónok ellen sasokat készül bevetni a holland rendőrség – közölte Dennis Janus rendőrségi szóvivő hétfőn.

Tájékoztatása szerint a nagyragadozókat akkor vetik majd be, ha egy drón nem engedélyezett terület fölé, azaz egy repülőtérhez közel, vagy például egy magas rangú állami delegáció konvojához túl közel merészkedik.

A modern eszközök ellen a világon elsőként alkalmazott elhárítási módot az ország déli részén található Ossendrecht városának rendőr akadémiáján mutatták be, sikerrel.

Sasokat vet be drónok ellen a holland rendőrség

Az állatvédők aggodalmára adott válaszában Dennis Janus elmondta, a 2015 óta tartó kiképzés alatt egyetlen madárnak sem esett bántódása, ugyanakkor minden repülő célpontot sikerült elfogni. Beszámolt arról is, hogy kutatásaikat folytatják modernebb eszközök kifejlesztése érdekében, de a sasoknál egyelőre nem bizonyult hatásosabbnak egyetlen kísérlet sem.

A rendőrség eddig "kölcsönzött sasokkal" dolgozott, de nemrégiben saját madárállományt is létrehozott. A most öt hónapos sasok és a velük együtt dolgozó rendőrök kiképzése folyik, éles bevetésükre jövő év nyarán kerülhet sor – mondta.

A lakosság körében egyre népszerűbb drónok világméretű elterjedése és a sikeres kísérletek miatt több ország, többek között Németország és Franciaország is érdeklődik a holland megoldás iránt – tette hozzá a szóvivő.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Ha már illegális és tiltott miért nem lövik le...sokkal olcsóbb volna.
qrfly
@Csizmás Kond: az ilyen filozófia miatt felesleges ma pármilliárd ember ...
eugen4402
Ez csak egy "kis színes" hírecske, nehogy komolyan vegyétek.
Ameddig van pénz a lopakodó-drónok fejlesztésére, addig lesz arra is, hogy felderítő, és elfogó-vadász drónokat is alkossanak. ...és nem fog a gyártók raktárában porosodni, mert lesz, aki megvegye..! Nem is tudom, a Lungo Drón nem egy ilyen konstrukció? Mert qrva drága az is...
Főlökött
Annyira izgis a cikk, hogy tiszta izgalomban vagyok a marhaságoktól. Egy élő elfogó vadászt vetnének be, miközben a forgó - szárnyak sérülést okozhatnak az élő erőben ? Ne már...ez egy marhaság! Agyamentség.
Egy engedély nélküli drón leszedésének a legegyszerűbb módja, az éter - légtér rádiófrekvenciás megvizsgálása ( spektrumanalizátorral - teljes sávszélességet vizsgálva ) után ( ez 1-max.-2 perc) azon irányítási frekvenciát blokkolni, avagy zavarni. Egyszerűen letottyan és ennyi. Ténykedése megszűnt.

Kell hozzá élő erő ? Nem igen! Irányíthatatlanná válik ? Bizony azzá! Még a jeladót - drón irányítóját is be lehet mérni, felderíteni, az adott frekin - háromszögeléssel. Az is meg van, elkaszálva, akkor miért is kellenének az elfogó vadászok, esetleges sérüléssel ?
Ez egy tudatlan cikk, tudatlan szerzőtől és nem több :). Már bocsika.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.