Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság – mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

A politikus a vasárnapi berlini tartományi választás eredményeit értékelő tájékoztatón hangsúlyozta: pártelnökként és kancellárként vállalja a felelősséget a CDU kudarcáért.

Elmondta: nemigen akarja többé megismételni, hogy "sikerülni fog, megoldjuk" (wir schaffen das), mert ez a kijelentés tartalom nélküli, "üres szólammá" vált, és "sokakat sért".

Kiemelte: Németország "nem az integráció világbajnoka", és ha a lakosságnak a menekültpolitikában irányváltást sürgető 82 százaléka azt akarja, hogy ne ismétlődjék meg a menedékkérők tavalyi tömeges, ellenőrizetlen beáramlása, akkor teljes az egyetértés, mert "éppen ezért harcolok én is".

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ez egy szemérmetlenül hazudozó perszóna...ezt szakították, most szagolgassák..

amúgy mit ért felelősségvállaláson? börtönt életfogytig, kenyéren és vizen? mert ha csak lemondana, az szart sem érne ahhoz képest, amennyi kárt okozott európának...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
Most más meghátrál, mert tudja, hogy eljött a Merxit ideje.
varrólány
Fantasztikus egy nő! Bűnbánó arccal felolvasásokat tart ,de én nem hiszem ha őt leszavazzák is bármi változna . A németek elkényelmesedtek , jól élnek legalábbis a többség meg félnek nehogy lenácizzák őket ha más véleményük van.
Majd megszokják a konfliktusokat meg a rablásokat erőszakokat is . Németország erős ,de nekik is mindent el kell viselniük ez így van rendjén!
Ördögvadász
Nagymagyarországot nem szétverték?
Az erőss, homogén nemzeteket gyengíteni, vagy akár szétverni, ez a cél!
És ehhez kellenek a Merkel féle sunyi kolontosok. Így működik a világ.
Mi folyik a közép, közel-Keleten? Az agressziv, cionista politika kovácsai és terjesztői felülmulnak. Felülmulnak minket!
Eriksson
Ha frau Merkel azt mondja, hogy Németország nem volt felkészülve a migránsok fogadására, akkor lássa be, hogy a többi ország sem. Le lehet szállni rólunk.
Designer
Aki korpa közé keveredik, megeszik a DISZNÓK!
Ördögvadász
A vén meddő Merkel zsidó származása révén megízatása (akárcsak Gyurcsány esetében) saját országát szétverni és vele együtt egész Európát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.