Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság – mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

A politikus a vasárnapi berlini tartományi választás eredményeit értékelő tájékoztatón hangsúlyozta: pártelnökként és kancellárként vállalja a felelősséget a CDU kudarcáért.

Elmondta: nemigen akarja többé megismételni, hogy "sikerülni fog, megoldjuk" (wir schaffen das), mert ez a kijelentés tartalom nélküli, "üres szólammá" vált, és "sokakat sért".

Kiemelte: Németország "nem az integráció világbajnoka", és ha a lakosságnak a menekültpolitikában irányváltást sürgető 82 százaléka azt akarja, hogy ne ismétlődjék meg a menedékkérők tavalyi tömeges, ellenőrizetlen beáramlása, akkor teljes az egyetértés, mert "éppen ezért harcolok én is".

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ez egy szemérmetlenül hazudozó perszóna...ezt szakították, most szagolgassák..

amúgy mit ért felelősségvállaláson? börtönt életfogytig, kenyéren és vizen? mert ha csak lemondana, az szart sem érne ahhoz képest, amennyi kárt okozott európának...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
mi történt? Megfordult a széljárás? Át kell állítani a vitorlát? Rávitte a sáskákat a sivatagból a rendszerető, önkéntes jogkövető németekre... na, kertészasszony, ezekkel a férgekkel még sok gondod lesz...
36
Nem hiszek neki.

Egyébként, ma az ENSZ-ben, holnap pedig, Obama elnöknél kellene lennie, de lemondta. Mindenesetre, ravasz a nőszemély. Egy szavát sem hiszem.
Mindenáron kancellár akar maradni.
wagabund
ez egy szemérmetlenül hazudozó perszóna...ezt szakították, most szagolgassák..

amúgy mit ért felelősségvállaláson? börtönt életfogytig, kenyéren és vizen? mert ha csak lemondana, az szart sem érne ahhoz képest, amennyi kárt okozott európának...
Ördögvadász
Nem rugták még p****n a vén meddő tündért?
szaboria1
Igen el taktikázták magukat mert kellett volna az olcsó munkaerő. Csak azt nem tudták ezek nem olyanok mint a törökök, vagy azok akik Jugóban éltek. Sziria igaz valamikor Oszmán birodalom volt de mára már az ottani népek inkább arabok zöméből áll. Itt taktikázták el magukat mert nem igazán ismerték milyen is a munkához való moráljuk.
36
@szaboria1: A Németországban élő török sem azt mondja, hogy Merkel és a német állam ad egzisztenciát nekem és a családomnak, hanem azt, hogy Erdogan az elnökünk.

London polgármestere, Sadiq Khan is azzal kezdte a mondókáját: Muszlim vagyok, pakisztáni vagyok, London polgármestere vagyok. Majd azt kifogásolta, hogy túl sok a fehér bőrű politikus Európában.
Eredmény: Brexit.
szaboria1
@36: A lényeget nem értetted meg olcsó munkaerőt akartak mert azért még mindig van különbség a volt nyugat és kelet német között. Azt hitték, hogy a háború elöl menekültek pont jó lesz erre. Mert így szerették volna a keletieket felzárkóztatni a nyugaton élők színvonalára. Csak eltaktikázták magukat.
36
@szaboria1: O.K. Értem. Egy nem rég, még nagyon is rendezett állam, Szíria emberi erőforrását akarták, low budget munkaerőnek. Azt gondolták, hogy a törökhöz hasonlóan dolgoznak majd, mert a kultúrájuk is hasonló.
Nem jött be.
De, azzal hogy végig mászatták a régi Oszmán hadi útvonalon a "munkaerőt", a közbeeső országok immun reakcióját váltották ki. Bár, a görög, a szerb, a horvát, mindebben, nagyon szolgalelkűnek bizonyult, a hülye olasz is. Mindez nekem inkább, Merkel és a mögötte álló nagytőke lenéző magatartását mutatja. Szamaritánus bőrbe bújtatott, kufár számítás!
eugen4402
@szaboria1: Neked van igazad, és semmi okom rá, hogy Merkel asszonyt mentegessem, de néhány közeli tanácsadóját most elküldhetné nyugdíjba, mert ostoba szűklátókörű tanácsaikkal az Ő politikai karrierjét döntötték romba.
A kancellár-asszonyt annyiban hibáztatom, hogy talán túlzottan magabiztosnak, tévedhetetlennek vélte önmagát. Amikor az Alternatívok hangja erősödni kezdett, oda kellett volna figyelni rájuk, mert hátha van igazság a követeléseikben. Nem irigylem Merkel asszonyt a közeljövőben rá váró intézkedések miatt, de ha tavaly ilyenkor hallgatott volna a hőzöngőkre, már túl lenne a nehezén... Arról nem beszélve, hogy a csúfos bukás lehetősége is benne van a pakliban...
Peller Anikó
Elkerülhetted volna a csúfos bukást rohadék, Európa elveszejtője elég lett volna egy széppuku,
mert a csúfos bukást már utolérted a hétvégén "szamaritánus kufár".
spu00
Ha most Merkel beismerte, hogy tévedett, mit gondolnak, mit fog csinálni az ott levő 1,5 millió migránsal, hogy kedvére legyen az országának? A 82 % nagyon sok.Ha bele gondolnak, akkor rájönnek, hogy most kezd igazán aktuálissá válni az október 2-i szavazás.
szaboria1
@Peller Anikó: miről beszélsz még mindig a Merkelék nyertek Berlinben.
szaboria1
@spu00: A 1,5 millió kel nekik csak már több nem kell. Igaz mostanában nem beszéltem a német sógorommal de nekik kell az olcsó alantas munka erő mer már a keletiek sem akarnak ilyen munkát ellátni.
36
@Peller Anikó: Én nem beszélnék még a bukásáról.
Nagyon észnél kell lenni a magyarnak(is). Nagyon is kell a határőrizet és annak megerősítése.
Arra is gondolok, hogy a nagysasszony, a lelkész apjától megtanulta, Legyetek szelídek mint a galambok, de ravaszak, mint a kígyók!
DND
@szaboria1: 16:16 a CDU bukott, valoszinuleg SPD, Linke, Grune koalicio lesz
Merkelek berlinben ellenzek lesznek
szaboria1
@DND: Nézd meg az eredményt SPD és CDU a sorrend. Ugyan ez volt előtte is Berlinben.
DND
@szaboria1: igen, de az SPD kijelentette hogy nem lesz koalicios partner.
teljesen baloldali lesz berlin, zoldekkel fuszerezve.
Peller Anikó
a "sikerülni fog, megoldjuk" mint kiderült tartalom nélküli üres szólam, ááá dehogy bukott meg.

"ne ismétlődjék meg a menedékkérők tavalyi tömeges, ellenőrizetlen betódulása ..éppen ezért harcolok én is". A pofám leszakad, ááá, dehogy bukott meg.

"akkor jöjjön mind" áááá, dehogy bukott meg hiszen még él.
wagabund
azt mondta egy németország szakértőnk, hogy a másfél millió befogadottból eddig ötven(50) vállalt munkát... a többi zöme(több, mint egy millió) nem tud sem írni, sem olvasni...de dolgozni sem akar, várja a segélyt, és a megfelelő lakást..aztán szeretné, ha a családja is jöhetne...

az is aranyos volt, amikor egy bebugyolált nő azzal indokolta a telejes test takarását, hogy őt csak a férje láthatja kevesebb ruhában, más férfi ne mustrálgassa..
arra a kérdésre, hogy mit szól az itteni nők nyárias viseletéhez, és ez milyen hatással van a férjére?...azt válaszolta, hogy az itteni nőknek is teljesen be kellene burkolózni, és akkor nem zavarná a látványuk a férjét...

az egyiknek sem tűnik fel, hogy ez más civilizáció, más kultura, más emberekkel?
egyértelmű volt, hogy ránk akarják erőltetni a hülye törvényeiket...alkalmazkodjunk mi...
szaboria1
@DND: Várjuk ki a végét. Már nagy koalícióról szólnak a hírek.
Ördögvadász
Nem volt felkészülve Németország? Wir schaffen es!

Talán nem volt a vezetőség időben beavatva a Yinon Plan-ba, vagy a Greater Middle East programba?
2003-ban már világos volt, hogy Marokko és Pakisztán között kő kövön maradni nem fog.

Sorosgyuri mondogatta, sok migráns fog jönni. Nekik mindig igazuk van.
A cél, amit kitüztek sok emberéletet követelt és még sok vér fog folyni.
A cél: Nagyizrael.
JAJMÁR
@Peller Anikó: Te Ancsi! Vázold már fel röviden és lényegre törően, mi történne, ha a Merkel és a pártja helyére szélsőjobbos populisták kerülnének?
Egyáltalán, mit vársz? Mert ez nem a "Három kívánság" szórakoztató műsora! De azért írd le mind a hármat!
libellle
@szaboria1: Valami tévedésben vagy. Ezenkivül ahhoz, hogy itt hitelesen legyen leforditva az amit Merkel mondott érteni kellene a Németnyelv árnyalatait. Miután eléggé komplikált igy a forditás bizony balul sikerült. Merkel az mondta amennyiben visszaforgathatnám az idö kerekét ugyannigy döntene a német kormány. Ellenben be kell ismernünk, hogy nem voltunk felkészülve erre a hatalmas tömegre. Ugyanis azok az államok akinek a kötelessége lett volna a schengeni határt védeni nem tették azt meg. Nos mit gondolsz kire gondolt?. Ellenére minden aláirt szerzödésnek orban mindenkit beengedett és ránknyomta öket. Azt természetesen már Merkel is megtanulta fájdalmasan, hogy Magyarország miniszterelnöke egy becsületlen szavahihetetlen senki. Vele nem érdemes kezet sem fogni mert még az ujaidból is ellop négyet. Ezenkivül elösször is költségeink vannak méghozzá komolyak ami a menekülteket illet. Ezert kellene az EU-befizetésünket egyenlöre megszüntetni. Majd valamikor megtérül.
libellle
@36: A Brexit a sok Kelet-Europai migráns miatt történt, ugyanis az Angolok egy része már nehezen viselte, hogy regionként a népesedés 25% -ka Lengyel. Utánna lehet olvasni ez az oka a brexitnek. Ellenben ezt millioszor ismételték
perfekt
Baszhatod--eső után.Szóltak neked Európából is--pl az agyon gyötört törp is! Svédországban már a templomokról szedik a kereszteket is! Ami ugye még nem jelzés értékű! nemhogy integrálódnának ,hanem" iszlamizálják "ahová beteszik a lábaikat.És tudod Merkel ,a nagy bajok még ellőttetek vannak-és bizony Európának is mert ezt visszarendezni-nem lehet békés módszerekkel!
libellle
@JAJMÁR: Válaszolok pellerbácsi helyett. Ö ugyanis nem fogja tudni a kérdésedet megválaszolni.Petry és Co kiakarnak minden külföldit zavarni. Nem csak a menekülteket hanem a migránsokat is. Mégpedig mindet. Németországot a németeknek. Ez a slogenjuk. Pénz befizetése az EU-ba nulla. Szivesen együtt müködnének a náci pártal de az sajnos (szerintük) nem érte el az 5 %-ot. Ezenkivül ezeknek a programjuk ugy néz ki mint orbáne " folytatjuk"
JAJMÁR
@libellle: és akkor még finom voltál!
De hátha elmondja Anci is ő mit gondol.
libellle
@wagabund: Ti szakitottátok ezt nekünk. Mert i engedtetek be mindenki és azután ránknyomta az aorbán maffiozi. Talán át kellene a helyzetet gondolni mert az okozoja mind annak ami történik Europában nagy részben a magyarkormány az okozója.
gazdag dezső
SAJNOS ,HOGY EZT AZ ELMEHÁBORODOTT MERKELT NEM NYÍRTA KI MÉG VALAKI !! PEDIG MÁR RÉGEN LIKVIDÁLNI KELLETT VOLNA !! ESZEMENT BAROM AKI TÖNKRETETTE EURÓPÁT!!
Eriksson
@libellle: Neked definitív egy elmegyógyintézetben kellene töltened pár évet, hogy kigyógyítsanak kényszerképzeteidből.
verőce21
@libellle: (19:23) Azt kell, hogy gondoljam, Te magyar- és Piktorgyűlölő vagy! Már sokszor beírtad, hogy a menekültáradatnak az okai nagyrészben a magyarok.

"Mert i engedtetek be mindenki és azután ránknyomta az aorbán maffiozi",
"...az okozoja mind annak ami történik Europában nagy részben a magyarkormány az okozója."
" Ti szakitottátok ezt nekünk.", usw.

Nem veszed észre, magad, hogy mélységes magyar gyűlöleted miatt nem tudsz korrekten megnyilvánulni semmiről? A németek pénzéből élünk, stb. Mentségedre legyen mondva, ugyanígy gyűlölöd a lengyeleket és a kelet-németeket is!
Most, hogy Frau Merkel bűnbánatot gyakorolt, ennek is a magyarok az okai, okozói. Téged nem lehet komolyan venni.
Eriksson
@verőce21: Szerintem nem mentség, hanem súlyosbító körülmény.
Peller Anikó
@verőke: komolyan? Egy idiótát? Aki nem képes érintőlegesen sem felérni ésszel ami nincs neki, hogy nem a geci szabadította rá a németekre a hordát (ami neki olyan kedves, mára már csak nedves, holnapra már redves) hanem a mekkergült őrült aki örült a munkavállalóinak mint majom a ..csimpáncainak.

Az orbán elsőnek te barom, elsőnek rohamtempóban építette a kerítést, egész Európa hangos ugatása ellenére nagyon helyesen, azért te baromagyú liba hogy képesek legyünk megfékezni az allakakabár hordát amit ez a hülye tehén banya ránk és rátok szabadított.

Azért építettük a kerítést, hogy ne kelljen lelőni őket te barom. A hülye munkavállalóidat akik közül 54-et sikerült munkábaállítanotok ideiglenesen de azt is csak a kirakatba, 40 000 ből egyet és még te osztod az észt mákagyú?
verőce21
@Eriksson: (21:14) A "mentség"-et idézőjelben értettem.
Amolyan "Nesze sánta, itt egy púp is!" :)
verőce21
@Peller Anikó: (21:19) Kiegészítésül: Bölcsek mondták mindig, a kerítés nem állít meg senkit.

- először mert a nincs migráns kérdés és nem is lesz, erre senki sem jön, Orbán trükkje, hogy elterelje a figyelmet.
- aztán nem kell kerítés.
- majd naponta ment gúnyolódás, hogy mennyien jönnek át mégis, persze amíg készült a horvát szakasz, de őket nem érdekelte.
- majd nyomták, hogy sehol máshol nem lesz kerítés, mert úgy baromság ahogy van, (ma már az a kérdés hol nincs?). :)
- aztán az is ment, hogy nem lesz változás Ausztriában és a németeknél a hozzáállásban ez csak mélyek vágyában szerepel, mert ott normális politikusok vannak. (Ausztria lassan minket is lehagy ezen a téren..., stb.)
Peller Anikó
@verőke: most ezt muszáj volt? A bölcsek hülyék voltak. A kerítés megállította a hordát, azóta itt nyugalom van, nem látni belőlük egyet sem. Tizenötezren jöttek naponta Szegeden keresztül, kerítés nélkül hogyan állítod meg őket? Lelövöd?

Kerítéssel kezelhető a probléma, kutyákkal, határőrizettel, ha kell tűzzel.

Hogy mondhatsz ilyen disznóságot, hogy nincs migránskérdés? Nincs migránskérdés azért, mert él a kerítés. Amit meg kell védeni, nyilván. Pár tucat mezítlábas átszivárog rajta, ezeket össze lehet fogdosni, akarat kérdése.

Erre senki nem jön, mit gondolsz miért? Mert már nem egyszerű átjutni és aki átért összefogdossák (belőle természetesen, mert az embercsempészet igen jól jövedelmez).

Nalátod, mindenütt kerítés épül, már egy éve körbe kellett volna keríteni Európát, ha a sógorok is nem tündérkapukat építettek volna szárnyakkal, meg a sok hülye seggnyaló politikus felérte volna ésszel.

Nem regisztrálni kell őket, mert az teljesen értelmetlen és mindegy. Meg kell őket állítani !
Szókrakész
Most más meghátrál, mert tudja, hogy eljött a Merxit ideje.
varrólány
Fantasztikus egy nő! Bűnbánó arccal felolvasásokat tart ,de én nem hiszem ha őt leszavazzák is bármi változna . A németek elkényelmesedtek , jól élnek legalábbis a többség meg félnek nehogy lenácizzák őket ha más véleményük van.
Majd megszokják a konfliktusokat meg a rablásokat erőszakokat is . Németország erős ,de nekik is mindent el kell viselniük ez így van rendjén!
Ördögvadász
Nagymagyarországot nem szétverték?
Az erőss, homogén nemzeteket gyengíteni, vagy akár szétverni, ez a cél!
És ehhez kellenek a Merkel féle sunyi kolontosok. Így működik a világ.
Mi folyik a közép, közel-Keleten? Az agressziv, cionista politika kovácsai és terjesztői felülmulnak. Felülmulnak minket!
Eriksson
Ha frau Merkel azt mondja, hogy Németország nem volt felkészülve a migránsok fogadására, akkor lássa be, hogy a többi ország sem. Le lehet szállni rólunk.
Designer
Aki korpa közé keveredik, megeszik a DISZNÓK!
Ördögvadász
A vén meddő Merkel zsidó származása révén megízatása (akárcsak Gyurcsány esetében) saját országát szétverni és vele együtt egész Európát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.