A napokban meghalt az a 75 éves eladónő, akit augusztusban vert össze támadója Dunaszerdahelyen. Halálhírét a parameter.sk portálnak megerősítette a dunaszerdahelyi kórház.

A feltételezett tettest, egy 57 éves dunaszerdahelyi férfit hamar kézre kerítette a rendőrség, a férfi beismerte a bűntényt.

Eredetileg idős személyen elkövetett rablás és súlyos testi sértés ügyében folyt az eljárás, amiért 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az eladónő halálát követően azonban várhatóan ismét átminősítik a bűntényt.

A dunaszerdahelyi Múzeum utcában az egyik sarkon álló közkedvelt kis élelmiszerboltot augusztus 22-én, hétfőn rabolták ki. Délután fél öt környékén követte el a férfi a bűncselekményt, amikor a munkából hazatérők közül általában sokan megfordulnak a rendőrségtől alig száz méterre lévő boltban. A rablás perceiben viszont senki nem jött.

Tragédia: 75 éves pénztáros nénit vert halálra egy börtöntöltelék

(Ebben a sarki boltban dolgozott a néni. Fotó: Parameter.sk)

A tettes belépett a boltba, belülről bezárta az ajtót, és kitette a zárva táblát. Ezután előhúzott egy gázpisztolyt, és azzal fenyegette meg a 75 éves eladónőt, majd elkezdte a pisztollyal ütni a fejét, míg a földre nem zuhant. A támadó még ekkor is folytatta, rugdalta a fejét, és ütötte, ahol érte. Végül egy karton cigarettát, kb. 120 euró készpénzt, az eladónő mobiltelefonját, illetve ékszereit vitte magával. Miután a rabló távozott, az idős hölgynek még sikerült segítséget hívnia.

A férfi büntetett előéletű, korábban is követett már el vagyon elleni bűncselekményeket, és mindössze néhány héttel a bűntény előtt szabadult a börtönből, ahol egy korábban elkövetett rablás miatt ült.

A rablás után az idős eladónőt kritikus állapotban szállították a dunaszerdahelyi kórházba, ahol az intenzív osztályra került. Többszörös koponya- és arccsonttörést szenvedett. Közel egy hónapig még küzdött az életéért.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
Na basszus! Mit ad isten, ez sem migráncs vót, mert akkor az összes média erről harsogna. :)))
Rózsika Hatházi
Na basszus! Mit ad isten, ez sem migráncs vót, mert akkor az összes média erről harsogna. :)))
namihami
Tessék mondani, Dunaszerdahely már eléggé Kelet vagy Afrika?
Mert akkor már értem, hogy megint ezek a migráncsok követtek el valamit.
r2d2
Engedjük ki mi is az életfogytos gyilkost! Lám ez lesz belőle!!!
dr. prédikátor
Nem migráncs volt az elkövető??? nahááááááát!!!
kukac50
Magyarországon közbiztonság elfogyott,pedig nem a migránsok voltak.
Jozefina
Úgy látszik pintérnek valahogyan nem tetszik ez a kettős szerep!!! Rendbe rakni két hét alatt a közbiztonságot, ugyanakkor valahonnét lóvét is kell szerezni!!!???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.