Szócska Miklóst, az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábbi egészségügyi államtitkárát jelöli a magyar kormány az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO főigazgatójának.

A WHO honlapján pénteken megjelent angol nyelvű közlemény szerint a jelölteknek november elején egy nyilvános fórumon kell beszámolniuk a tagállamok előtt arról, milyen elképzeléseik vannak a szervezet irányításával kapcsolatban.

A genfi székhelyű szervezet 34 tagú végrehajtó testülete jövő januárban a jelenlegi hat jelöltből legfeljebb ötöt választ ki, akikből egy személyes meghallgatás után legfeljebb hármat javasolnak a közgyűlésnek. A tagállamok küldöttjeiből álló közgyűlés 2017 májusában dönt az új vezető megválasztásáról.

Az új vezető 2017 július 1-jével tölti be a WHO főigazgatói posztját.

Margaret Chan jelenlegi vezetőnek jövő év június 30-án jár le a megbízatása. Szócska Miklós mellett öten indulnak még a főigazgatói posztért, Etiópia Tedros Adhanom Ghebreyesust, Olaszország Flvaia Bustreót, Franciaország Philippe Douste-Blazy-t, az Egyesült Királyság David Nabarrót, Pakisztán pedig Sania Nishtart jelölte.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Jézus Mária! Azt is tönkre kell tenni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
Miközben betiltották a szélerőműveket, és orosz elvtársi atomerőművet erőltetnek ránk...Hulladékok...
eugen4402
Isten engem őrizzen attól, hogy egy fideszes ex-vezetőt mentegessek, de ez a doki nem egy hülyegyerek, egyebek mellett van egy diplomája a Harvard-ról is.
Perwool
A hierarchia minden alkalmazottja addig emelkedik a ranglétrán, míg olyan munkakörbe nem kerül,amelyre alkalmatlan!
Nessy
Ha ott is olyan "eredményes" lesz mint államtitkárként, hát lehet tippelni!
Nem vitatom, hogy jó elméleti szakember, de a gyakorlat valahogy nem ment.
Desischado
Remélem, nem ezt a férget fogják megválasztani! Lehet hogy elméletben jó szakember, de gyakorlatban egy nagy nulla! És eladta magát orbánnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.