Nem helyes olyasmiről szavazni, aminek a következményeit nem az adott illető viseli a bőrén – ezt Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) volt elnöke nyilatkozta a Népszavának a határon túliak magyarországi választáson való részvétele kapcsán.

"Meg aztán, ami ebben a történetben a legszomorúbb, az a zsigeri kampány, az a felelőtlen gyűlöletkeltés, amit a plakátokon is látni, televízióban vagy rádióban is hallani. Ezzel egy erdélyi magyar mit kezdjen?"

Elmondta: a betelepüléstől vagy betelepítéstől való félelem ma is ott van az erdélyi magyarok idegeiben is, és könnyű akár rossz társításokhoz is eljutni.

Hozzáteszi, hogy a magyarországi média Erdélyben is hat, de lényeg az, hogy nem feltétlenül jó, ha az ott élők tömegesen mondanak véleményt arról, ami nem érinti őket.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Évek sora alatt az erdélyi magyarok megtapasztalhatták, hogy orbán csak kihasználja, ill. felhasználja őket alantas tervei megvalósításához. Egymásnak uszítja az eddig békében meglevő erdélyieket!!! Ez alkalommal ne menjenek ők sem szavazni és a szavazó lapokat se postázzák. 2-án reggel azokkal be lehet gyújtani a kályhákban!!!
Eriksson
És az a sok-sok kettős állampolgár a magyar államvezetésben, törvényhozásban, azok hová, kinek az érdekében szavaznak?
evacica
Tisztességes ember ott szavaz ahol él, még akkor is ha magyar, de nem M,o.él ! A szavazatának érezze a súlyát és a következményét! Orbán csak a szavazataikért adta meg a kettős állampolgárságot nekik, és kihasználja őket!Megutáltatja a határon túli magyarokat a M.O.élőkel!Igaz, hogy mi már határon belül is utáljuk egymás, hála Orbán oszd meg és uralkodj politikájának!
bakegya
@namihami: @papa.49: -de legalább az erdélyi jobb oldalnak is mintát ad és nem csupán egy megélhetési birkája az orsos -orbán pereputtynak!!!
nemethfamily3.
Azért nincs több Markó Béla, mert belőle egy is sok! Különben a parlamentben kettős állampolgár képviselőként be se tehetné a lábát, ha én lennék a hallja kend! A másik a kettős állampolgár valóban szvazhat mind a két helyen , de csak ha életvitel szerüen ott él! Na mármost ez egy rókafogta -csuka mert kéthelyen nem élhet! tehát >> marad az egyik életviteli helyszíne!>>> ahol éppen tartózkodik, találjuk ki pl. mondjuk folyamatosan minima 3 éve! Igy megfelel? Azonban ha a magyar nemzeti érdekeről van szó akkor a magyar lakta területek miként a Kárpátalja, Erdély, stb. bizony csak szavazzanak >> nem a képviselőkre -persze ott helyileg igen! - de a betelepítés ellen pl. miért ne szavazhatnának végtére is a magyar hon védelmében nyilvánulnak meg! Igaz pillanatnyilag a mesterséges, mellesleg semmis határ túl oldalán, de az akkor is magyar terület! Bonyolult a helyzet az mán igaz, de ezt hozták a nyakunkra a szemét trianoni paktumék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.