A török titkosszolgálat (MIT) megválik 87 alkalmazottjától a július 15-i katonai puccskísérletet követő tisztogatások keretében – írta kedden az Anadolu török állami hírügynökség.

Az incidens után a MIT eddig összesen 141 embert függesztett fel állásából annak gyanújával, hogy kapcsolatban áll az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülennel, akit Ankara a feltételezett összeesküvésért felelőssé tesz. Az Anadolu úgy tudja, hogy 100 ember ellen már lezárult a nyomozás.

A most menesztettek közül 52 ember ellen panaszt nyújtottak be az ügyészségen. Az elbocsátottak nem dolgozhatnak többé állami intézményben.

A puccskísérlettel összefüggésben kétség árnyéka vetül a hírszerzésre, amely a vezérkari főnökség állítása szerint tudott a készülő hatalomátvételi kísérletről, és a történtek előtt néhány órával figyelmeztette is a török haderőt.

A tájékoztatási láncból kimaradt azonban Recep Tayyip Erdogan államfő, aki akkor éppen a Marmaris nevű tengerparti üdülőhelyen tartózkodott. A török elnök aztán szűkebb, privát környezetéből értesült az eseményekről. Erdogan később azt a megállapítást tette, hogy a titkosszolgálati felderítés kudarcot vallott.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bringás
Erdogan megtisztítja a török demokráciát a dikatórikus elemektől! Majd meglátjuk, mennyire gyorsan talpra állnak a törökök a hazaárulók nélkül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.