Lelőtte saját apját, majd egy helyi általános iskolánál kezdett lövöldözni egy 14 éves amerikai fiú szerdán Dél-Karolinában, a támadó megsebesített két diákot és egy tanárnőt, de megfékezték őt, mielőtt az iskola épületébe bejuthatott volna.

Estére az egyik lelőtt diák állapota válságosra fordult.

A lövöldözés kezdetekor a dél-karolinai kisváros, Townville iskolájának vezetői azonnal értesítették a rendőrséget, amelynek rohamcsapata perceken belül a helyszínre érkezett. Az épületben tartózkodó mintegy 280 diákot azonnal kimenekítették a közeli baptista templomba, a lövöldöző tinédzsert pedig elfogta egy önkéntes tűzoltó. A gyerek nem tanúsított ellenállást.

Indítékairól semmit sem tudni, a támadás előtt nem küldött üzenetet, s bár kihallgatását a rendőrök azonnal megkezdték, egyelőre semmilyen részletet nem tettek közzé, még azt sem, hogyan jutott a fegyverhez.

Terrorakció lehetőségét viszont kizárták. Közben egy kaliforniai kisvárosban, Los Angeles közelében szerdán ismét lelőtt egy rendőr egy afroamerikai férfit. A rokonai szerint mentális betegséggel küszködő áldozat a kezébe vett valamit, ekkor a rendőr állítólag azt hitte, hogy fegyvert fog rá, és lőtt.

A San Diego közeli El Cajon városkában, ahol a tragikus eset történt, a helybéliek tüntetni kezdtek, és rövid időre lezárták az országutat is.

A rendőr fegyverhasználatának ügyében a helyi illetékesek mellett a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is vizsgálatot indított.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Mint mond erre egy demokrata? Szigorítani kell a fegyvertartást.
Mit mond egy republikánus? Mindenkinek fegyvert, hogy megvédhesse magát a fegyveresektől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.