Elutasították az Európai Parlament (EP) hétfői strasbourgi plenáris ülésén azt a képviselői indítványt, hogy vegyék a testület napirendjére az előző napi magyarországi kvótareferendum kérdését.

A patkó bal szélén ülő Egyesült Európai Baloldal – Északi Zöld Baloldal (GUE-NGL) frakció által benyújtott indítvány értelmében az uniós parlamentnek meg kellett volna vitatnia a menedékkérők újraelosztását célzó kvótákról kiírt népszavazás kérdését, illetve ki kellett volna kérnie az ügyben az Európai Bizottság véleményét.

A frakció nevében Marie-Christine Vergiat, a GUE-NGL képviselője szólalt fel, aki elmondta, hogy főként a kormányzati kampány hangnemét kifogásolják, mert – mint mondta – az annak során megfogalmazott "hazugságok méltatlanok az Európai Unióhoz".

Philippe Lamberts, a zöld képviselőcsoport társelnöke támogatásáról biztosította az indítványt, szerinte a Magyarországon megfigyelhető reakciók mindenhol máshol is jelen vannak Európában, ezért érdemes lenne foglalkozni a kérdéssel, el kellene gondolkozni rajta, hogy miképp reagálunk a menekültválságra.

A képviselők 181 nem szavazattal, 101 ellenében és 11 tartózkodás mellett elutasították a kezdeményezést.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Itthon a parlamentben is ez történik a kisebbségben lévőket, ez az EP-ben is így néz ki. Ilyen a parlamentáris demokrácia. Itthon a Fideszé a többség, úgyhogy itthon tetszik nekik. Ott kint nem tetszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
krumpli
@nemfideszes: Ha tetszik ha nem mi előbb az utcán leszünk.. Mint a jól szituált értelmiségi a nyugis otthonából. P Van még kérdés, Novák remélem nem marad hülye
nemfideszes
@krumpli: "Azt azért tudni kell, hogy az Oroszoknak semmi előnye sincs Európa megszállásából !!!"

Erről szó sem volt. Bár Ukrajnából eltakarodhatnának...és hát ugye más államok felett sem kéne nagyon harci gépekkel repkedniük (Anglia, balti és skandináv országok). Oroszoknak Európa gazdasági erejére van szüksége. Az Európai piacok nélkül az orosz gazdaság egy nagy nulla, főleg most, hogy az olaj- és a gázár a béka segge alatt van. Putyin által pénzelt szélsőségesek szerepe, hogy az Uniót minél jobban meggyengítve kizsarolhassa az embargó feloldását. Hogy aztán Putyin oligarchái minél zsírosabb üzleteket köthessenek Európában, és persze az Unió hunyjon szemet az egykori KGB-s személyi kultuszán alapuló diktatúrája felett.
Egyéb iránt rakhatnál a nickneved mellé egy aktuálisabb képet is. Tudod amin szeretett Putyinod arca csak úgy püffed a botoxtól vagy (és) a vodkától.
Perwool
@krumpli: Nem gondolod komolyan, hogy "űberelni" fogok veled egy nicknév miatt.
"Te viszont egy erre arra forduló, hőmérséklettől függő, keveredő ide oda egyveleg vagy "
Oké!Ha Te így gondolod! Én meg nem fogok vitatkozni egy növénnyel.
Te most tényleg elhiszed, hogy az itt(és más online újságoknál) hozzászólóknak az a nevük ami a nick-k. A nick név alapján ítéled meg a hozzászólások tartalmát?
nemfideszes
@krumpli: Az lehet. De egy dolog az utcára menni, és megint más egy országot elvezetni. Ez utóbbihoz pedig szakemberekre van szükség. Tudnál ilyenből felsorolni párat a radikális jobboldalról?!
Ha már Te is neveket kérdeztél...
Ami meg Novákot illeti, röhej az a kis pattogó görcs, főleg ahogy rohangál a 40 kilójával, mint határvadász. Bár ha az volt a terv, hogy a muszlimokat halálra röhögtetik akkor nem szóltam...
Én a helyében viszont inkább az asszonnyal foglalkoznék, mert Dórika bizony egyre inkább celebesedik, legalább is külsőleg. Aztán nehogy ő is átfaroljon egy pénzesebb "honvédőhöz".
magyarbakancs
@Perwool: Kruplinak írtál 100 %-ban egyet értek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.