Az Európai Tanács (ET) elnöke hivatalos levélben erősítette meg, hogy februárban Orbán Viktor is megszavazta a kvótákat, amikor igennel voksolt a testület erről szóló határozatára – közölte a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Gréczy Zsolt keddi sajtótájékoztatóján elmondta: Molnár Csaba, a DK alelnöke Donald Tuskhoz fordult az ügyben.

Válaszlevelében az Európai Tanács elnöke megerősítette: a magyar miniszterelnök is igennel szavazott arra a határozatra, amelyikben az is áll, hogy "valamennyi, tavaly decemberben elfogadott intézkedést a lehető leggyorsabban végre kell hajtani, a migránsok unión belül történő áthelyezésekre vonatkozó határozatokat, valamint a visszaküldést és visszafogadást biztosító intézkedéseket is beleértve".

A levél szerint a miniszterelnököket és elnököket tömörítő Európai Tanács egyhangúan fogadta el a határozatot, vagyis  a dokumentumot Orbán Viktor is aláírta.

A népszavazás érvénytelensége ilyen szempontból még szerencsés is a magyar kormányfő számára, mert nem kell szembemennie saját korábbi döntésével, a kvóta elfogadásával – fogalmazott Gréczy Zsolt. Arra is kitért, hogy a pozsonyi uniós csúcson az is kiderült, hogy nem lesznek kötelező kvóták.

Kijelentette: Orbán Viktor magyarázattal tartozik az országnak, hogy

miért hazudta magát kvótaellenes politikusnak és miért kezdeményezett népszavazást a saját döntése ellen

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
@Szókrakész: Te analfabeta! Hol volt benne a nephülyites szövegeben, hogy csak a JÖVÖBENI ESETLEGES elosztasi kvota ellen van! Orban azt allitotta, nem irt ala semmit es egyetlen MO-on regisztralt menekültet sem vesz vissza! Irni mar tudsz, de csak hülye hazugsagokat, jo lenne mar megtanulnod olvasni is! Ha pedig ugy gondolod, hogy neked van igazad, akkor masold ide a hivatalos nyilatkozatot is rola!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Ez az 1300-ról szóűt.

Az EP már maszatol megint, mint mindig.
Már karaktergyilkolna.
De nem fog menni.
Inkább karakteröngyilok lesz ez is.

A mostani kvótanépszavazás a jövőbeni betelepítésről szólt.

Nem figyeltek?!?!?!
Nem tudták elemezni a dolgokat?
Pedig jó fél éven át minden csak erről szólt.
Ráadásul rengeteg hazaáruló magyar(ha magyar?)kémjük tolta nekik az infót.

Nem is csoda, hogy az európai migráncsügyben is ott tartunk ahol, ha ilyen hülyék az EP vezetők.

És még ők vezetik Európát!!!
Istenem, segítsd meg minket!!!
teuton
@Szókrakész: Te analfabeta! Hol volt benne a nephülyites szövegeben, hogy csak a JÖVÖBENI ESETLEGES elosztasi kvota ellen van! Orban azt allitotta, nem irt ala semmit es egyetlen MO-on regisztralt menekültet sem vesz vissza! Irni mar tudsz, de csak hülye hazugsagokat, jo lenne mar megtanulnod olvasni is! Ha pedig ugy gondolod, hogy neked van igazad, akkor masold ide a hivatalos nyilatkozatot is rola!!!
moareka
Ezért,meg a népszavazási 18milláért, máshol már bíróság előtt áll a felelős!...
bundi
@Szókrakész: a jelek szerint direkt vagy ennyire sötét...nem emlékszel, kb 4 hete belinkeltem neked a teljes szöveget az aláírő miniszterelnökökkel együtt...és mivel a jelek szerint tudsz olvasni gondolom felfogtad azt is a szövegbenm hogy nem betelepítés, hanem a kérelmek elbírálása a feladat...namost akkor te itt direktben uszítassz és keltessz hisztériát?...
Hellcat
Na ez a cumi...Most hol van a tüntető tömeg...a vandál csőcselék? 15 milliárd ki az ablakon ennek a tükrében...
Ez meg csak hab a tortára.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/10/at.png
A saját alaptörvényüket köpték le. Azt a gránitszilárdságút.
moareka
@Szókrakész: 3 millió és 200ezer félretájékozott, vagy Orbán fóbiás embernek is ez a véleménye...és a többi több mint 5 millió nem hazaáruló és nem marha, csak eszénél van, minden plakát és hablaty ellenére...
Sziszifusz
Nem csodálkozom.
Orbán Viktor korábban valami hasonlót nyilatkozott : Ne azt nézzék hogy mit mondok, hanem amit csinálok.
A szavak és a tettek összhangja nincs meg. Bár lehet, hogy erről nem tehet.
nemfideszes
@Szókrakész: Amiről Te beszélsz, az valójában 1294, és azt a "kvótát" még tavaly szeptemberben fogadta el az EU-s belügyminiszterek tanácsa, minősített többséggel.
Nem figyelsz?!
quadrocopter
Hasznosabb megoldás lesz, ha legközelebb arról adnak ki nyilatkozatot az ellenzéki pártok, hogy Orbán mikor mondott igazat. Ez aránytalanul kevesebb lesz, mint a megrögzött hazudozások sora. Anno, az aláírás után meg is jelent a sajtóban az orbáni aláírás, ennek elenére telenyomták közpénzből az országot kék szeméttel! Nem csak pofátlanság, de aljasság is, de idióta, gondozásra szorulótól mást nem várhatunk.
justhpeter
Semmi újat nem mondott az Unió. Ezt tudtuk eddig is, csak a fideSS csőcselék nem hajlandó tudomásul venni, hogy a vezérük folyton hazudozik és megvezeti őket.
Kutyuska
Tudják ők, hogy hazudik a gazdájuk, de mit tegyenek, ha szeretik, ha hülyíti őket.
human
Miért? Kintről a milliárdokat várja Orbán. Itthonról mega a szavazatokat.
Cicamama55
A sikeres népszavazással lett volt arra esély, hogy az ő aláírását a "nép megvétózta", vagyis vissza lehetett volna azt vonni. Én legalábbis így gondolom!
spu00
Érdekes a Tusk féle levél. Csak az a baj, hogy nem fejtette ki, hogy milyen korábbi határozatot fogadott el O.V februárban.
A 2015-s EU-s tanácsülésen O.V azt a tanácsülési jkv.-t írta alá, melyben az szerepel, hogy a migrációs befogadás önkéntes alapon történhet.
Az ezt követő belügyminiszteri értekezleten tárgyalták / jogtalanul/ a tételes 120+40 ezres befogadási számokat, melyet tudomásom szerint min. négy miniszter köztük Pintér, nem fogadott el, ez szerepel a jkv.-ben is. És M.o ezt követően bíróságra vitte ezt a témát.
Az szerintem 100%, hogy nem a belügyminiszteri értekezlet volt a februári tanácskozás témája.
Ha jól emlékeznek, a Pozsonyi ülés előtt mind Tusk, mind Schulz elnőköket felkérte O.V, hogy az ilyen irányú trükközéseket hagyják abba. Úgy látszik folytatják
A szavazással kapcsolatban, mindenki keresi a kibúvót .Itt a lényeg a 3,2 millió, s nem az érvényesség. Ezt a számot nagyon jól tudja mindenki,ha értelmes, hogy egy 80%-s részvétel esetén, amennyiben a diferens tömeg igennel szavaz, akkor sem tudja megelőzni a nemek arányát.
Mindenki tudja, hogy ekkora hátszéllel 3,2 milliós eredményt elérni nagyszerű tény és eredmény, s ez az igazi fegyver O.V kezében.Az ellenzék félhet, hogy a min. plusz 1 millió szavazóból hány FIDESZ szavazó lesz 2018-ban.A jelenlegi gazdasági eredmények tükrében igaz félelem .
spu00
@spu00: Elnézést, Szembeszéllel a helyes. Elnézést.
papa.49
Teljesen mindegy aláírt valamit, ő látta mit ír alá, AKKOR NINCS JOGA AZ ORSZÁGOT 20 MILLIÁRDOS KIADÁSBA VERNI, HOGY NEKI MEGVÁLTOZOTT A VÉLEMÉNYE!!!
Ez szarházi parazita, nem egyéb!!!
nemfideszes
@spu00: A csuti ezt írta alá februárban:
„teljeskörűen végre kell hajtani az Unión belüli áthelyezési folyamatot; meg kell fékezni az irreguláris migránsok és a menedékkérők továbbutazását, valamint gondoskodni kell olyan befogadóállomásokról, amelyek alkalmasak a migránsok emberhez méltó körülmények közötti elhelyezésére arra az időre, amíg a helyzetüket tisztázzák. A menedékkérők nem választhatják meg szabadon, hogy melyik tagállamban kívánnak menedékjogért folyamodni”

A szavazással kapcsolatban pedig a lényeg, hogy ÉRVÉNYTELEN! A többi süket duma...
evacica
Orbán az az ember aki soha nem hazudik! Röhögnöm kel!
nezelodo
A fene hitte volna, hogy ennyit ér Orbán szavazata, és az állításai! Legalább a feltétel nélküli híveinek ne hazudna, aki meg nem nyal alá az úgyis hazaáruló az orbáni demokráciában.
Törölt felhasználó
Mivan, egy hazug geci a miniszterelnökünk...:) Ki gondolta volna.
Bringás! Hol a retekben vagy ilyenkor?:) Erre mit találsz, fegyverrel kényszerítették, hogy aláírja..
nezelodo
@Szókrakész: Látod, látod még ezek is eltanulták Orbántól a karaktergyilkosságot. Az igazi eltanulása az ő demokráciájuknak a végét jelentené.
troppauerhumer
@Szókrakész: Höhööö a sohasemhazudó...heheee..
tenytar.hu/hantameter/o...

Orbán csúsztatott a kvótával kapcsolatban
Amiről Orbán Viktor beszél, az az Európai Tanács, amely a tagországok állam- és kormányfőiből áll, ám ez a jogi döntéshozatalban közvetlenül nem vesz részt, csupán iránymutatást ad.
Jelenlegi kommunikációja ellenére az Európai Tanács ülésének zárónyilatkozatát ugyanakkor ő is jóváhagyta, amely kimondja: teljes körűen végre kell hajtani az Unión belüli áthelyezési folyamatot.
FRISSÍTÉS (2016. október 3.)
Orbán Viktor, a Katolikus Rádiónak adott interjújában a múlthéten ismét terítékre került az Európai Tanács döntéshozatali eljárása.

Orbán Viktor többek között beszélt arról is, hogy az európai demokrácia egyik legcsúnyább történetének, erőszaktételnek tartja, hogy az Európai Unióban négy tagállamot – Magyarország mellett Csehországot, Szlovákiát és Romániát – átverve született döntés a kötelező kvótáról.

Ám amiről itt beszélt, az a Tanács döntéshozatali eljárása, amely ebben az esetben minősített többségű. Ezt egyébként mi is elfogadtuk annak idején, hiszen az Európai Tanács ülésének zárónyilatkozatát a kormányfő is jóváhagyta. Szó sincs tehát erőszakról.
Én kedvellek téged derága "íkúvitéz ",kedvellek mert olyan színvonalas vitapartner vagy, nem kétséges.Örülök ,hogy ilyen és ennyire egyszerű trollal találkoztam...a faék ezután felejtős...
És értelmes is felettébb..de vigyázz ebből az erőlködésből az aranyeredből agyvérzés lesz...heheee..,de hagyjuk kedves baro...sztem szórakoztató vagy,lehet ,hogy szadista disznó vagyok, de élvezem nézni a vergődésed..hehe

tenytar.hu/hantameter/orban_csusztatott_kvotaval_kapcsolatban#.V_PhdCTOPB5
bencemacska
@spu00: ma, 17:20
Ja, kérem, a fagyi visszanyalt!!!
Mindenesetre nem én változtattam meg úgy a népszavazási törvényt, hogy teljesíthetetlen legyen!!!
Nessy
ne bántsátok szegény Orbánt! Egyfolytában értünk harcol az egész világgal, hát hogy emlékezne minden aláírt apróságra!
papa.49
@Nessy Főként azokra amik egyetlen fityinget se hoznak a konyhára!!!
patyuka
Röhejesnek vélem a megvezetettek szájtépését: hiszen azokra fenekednek, akik már hosszú ideje próbálják nyilvánvalóvá tenni számukra, hogy a regnálók önző, aljas szándékból: saját hatalmuk további biztonsága/biztosítása céljából - merthogy rettegnek a bukásukat követő, törvénytelen tetteiket kivédhetetlenül feltáró lelepleződésektől -, folyamatosan/rendre és elképesztő gátlástalansággal, félrevezetik, becsapják, hülyére veszik... őket.
De csakis őket, csakis a saját elvakított "híveiket"!
papa.49
@troppauerhumer: Ez egy igen jó cikk!!!
Szókrakész
@troppauerhumer: Nem tudod, ismered a lényeget.

Majd tapasznyalni fogod te is.

Akkor fogtok ti is megdöbbenni.
wagabund
..."Az Európai Tanács megerősítette: Orbán megszavazta a kvótákat"...

-Orbán úr! Igaz a hír?
-A hír igaz, de vicceltem...úgyhogy coki mindenkinek.
troppauerhumer
@spu00: Az összesen 36 oldalas tanácsi következtetések között egy fél mondat foglalkozik a kérdéssel. A 8. pont h.) bekezdése így kezdődik:

www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2016/02/19-euco-conclusions/
innen tovább nem röhögöm ki az álmot a szememből ,még egyszer köszönöm ,felvidítottál.
Borsodi
Akkor Orbán megvezette a Magyar népet! De a birkái még esznek a kezéből isszák a szavait,mert elvakult barmokká lettek.
kisrigó
@quadrocopter: Nehéz kérdés, de még így is, hogy fehéren-feketén bebizonyosodnak a gazságok, aljas átvágások bizony van aki behunyja a szemét, az agyát és elnézőleg mondja, mindenki tévedhet! De a büdöslábúhalszagúféleszű fajtájukat meddig?! Amúgy mi a fészkes fene változott meg, megáll a menekült áradat? A kerítés már így is áll, vagy már hiánycikk a hentesnél a disznófej! Nosza, vinni kell a farkát is!
Desischado
Nem nagy ügy, hiszen eddig is tudtuk, hogy hazudik a csuti rém. De a birkáknak ez mindegy, boldogan bégetnek!
tutajos
Tudta?
Milyen típusú gyógyszer a Xanax és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Xanax tabletta hatóanyaga, az alprazolam egy triazolo-benzodiazepin típusú vegyület, amely szorongásoldó, nyugtató-altató, izomlazító és görcsgátló hatással rendelkezik.
A Xanax tabletta a következő betegségek esetén alkalmazható:
- Szorongásos állapotok.
- Depresszióval társult szorongás.
- Szorongásos állapotok, depresszióval társult szorongás egyéb funkcionális vagy
organikus betegségekkel társulva.
- Pánikbetegség.
.
Pszichés zavarok a Xanax szedése alatt:
A Xanax szedése során érezhet nyugtalanságot, ingerlékenységet, kialakulhat düh,
agresszív magatartás, téveszme, rémálmok, hallucináció, elmezavar, szokatlan
magatartás. Ha ezeket a tüneteket észleli, kérjük, azonnal értesítse kezelőorvosát!
"Na, ugye!"
Jozefina
Most már két hivatalos papírja is van a magyar miniszterelnöknek, hogy nem mond igazat azaz tiszta erőből hazudik. Egy a magyar független bíróságtól és most az EU-tól!!???
Gyurcsánynak hány van??? Egy sem!!!
orbánnak már réges régen le kellett volna mondania, de a tisztesség tőle messze áll!!!
papa.49
A Dk. erről csináljon plakátokat, és teleaggatni velük az országot, hátha lesz aki megnézi, elolvassa, megérti, hogy az ő bőrére is nyerészkedik az Unió ellen ez a koszos dádé!!!
bundi
@spu00: a fordításod nem sok köze van a valódi aláírt szöveghez...ha akarod idelinkelem az aláírt eredetit, vagy a másolatát pdf-ben mint kb 1 hünapja...vagy szokásodhoz híven te már beszélél erről, és belinkelted, csak máshol és másnak...és most nincs kedved ezzel bohóckodni?...
teuton
@Szókrakész: Ahhoz a tenyhez nem tudsz szolni, hogy Orbanc nyilvanvaloan hazudott? Ijeszgetesen es mocskolodason kivül többre nem futja töled? Hat akkor inkabb hallgatnod kellene, mint a mini-elnöknek, akit nyilvanosan hazugsagon kaptak, es nem elöször!
egyvandor
A jelenlegi helyzet úgy néz ki, hogy aki nem vett részt egy kamu-népszavazáson az hazaáruló, aki meg ugyanebben a tárgyban aláírt egy szerződést a nemzet és Európa megmentője.
egyvandor
@moareka: 18 milliárd az a "18 milla". Hacsak nem adnak neked egy forintért ezret. :)
Ördögvadász
Orbán a kvótát nem szavazta és nem is szavazhatta meg, mert 2015 szept. 22-én a belügyminiszterek voksoltak.
Magyarország, Csehország, Szlovákia és Románia a kvóta ellen szavazott.
Finnország tartózkodott, Lengyelország pedig az utolsó pillanatban megszavazta.

Az igaz, hogy meg a szavazást megelőzően aláírattak minden belügyminiszterrel egy dokumentumot, melyben az állt, hogy a többség vélemény lesz a döntő és azt elfogadja.

Még megjegyzendő, hogy a szavazást Merkel személyesen koordinálta.
moareka
@egyvandor: 18 milliárdra gondoltam...
papa.49
Tehát mindenki hazudik Brüsszelben, csak a hazugovics a helikopter, aki ennyire elvakult azt már csak sajnálni lehet, itt van a dokument, hogy aláírt, a tényekkel felesleges vitatkozni!!!
spu00
@troppauerhumer: Ön valamit rosszul értelmez. Ön szerint létezik EURÓPAI TANÁCS által elfogadott befogadási nyilatkozat? mert szerintem nem. Tudomásom szerint a bizottság nem felese a tanácsnak. A TANÁCS az önkéntes befogadást szavazta meg, a bizottság ettől függetlenül hozott olyan döntést, mely szembe megy az alapító okiratban foglaltaknak, miszerint menekült esetben az EU és a nemzet állam közösen dönt, bevándorlás esetében a nemzet állam egyedileg dönt a megteendő intézkedésekről.
Mivel sem a TANÁCSI sem a belügyminiszteri ülésen M.o nem fogadta el az ominózus javaslatot, s ezt bírósági útra terelte több támogató állam kiséretében, nagyon álságos az Önök ilyenténti hozzá állása. De hát lelkük rajta.
spu00
@nemfideszes: Mivel nincs a TANÁCS által elfogadott folyamat, nincs mivel foglalkozni, s főleg nincs mire hivatkozni, főleg Önöknek.
Megjegyzem M.o az elmúlt egy évben 800 főnek adott menekült státuszt, s a Fóti gyerek otthonban kb 900-1100 gyereknek adott menedéket. Ha csak ezt vesszük, már jóval túl haladta az érvénytelen, s főleg jogtalan 1294-s kvótát. De ettől függetlenül lehet az ország ellen játszani, demokráciában élünk, nem de bár.
kukac50
Az unióhoz tartozunk így be kell tartani a szabályokat ami ránk épp úgy vonatkozik mint a többi tagállamra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.