Afganisztán megsegítésére 5 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékű kötött, hosszú lejáratú, alacsony kamatozású, kedvezményes hitelkeretet hoz létre Magyarország – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Afganisztán megsegítésére rendezett nemzetközi adományozó értekezlet szünetében Brüsszelben, a magyar sajtó képviselőinek nyilatkozva szerdán.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Magyarország eddig is jelentős hozzájárulásokat tett az afganisztáni helyzet javításáért, de a kormány úgy döntött, hogy a kiváltó okok kezelése érdekében újabb vállalásokat tesz.

A szerdán ismertetett segély-hitelkeretből az afganisztáni infrastruktúra, a gazdasági technológia fejlesztésére és az intézményfejlesztésre lehet összegeket felhasználni – tájékoztatott a miniszter.

A hitel felvételét a magyar kormány feltételekhez köti. Ezek között szerepel, hogy magyar vállalatok bevonásával kell létrehozni a fejlesztési programokat, valamint az afgánoknak meg kell felelniük azoknak a nemzetközi és az Európai Unióval kötött megállapodásaiknak, amelyek a migráció féken tartására vonatkoznak – mondta Szijjártó Péter.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Pazar! Olyan jol megy a szeker, hogy hitelezunk. Mintha itthon nem lenne mire kolteni!
wpym
Pazar! Olyan jol megy a szeker, hogy hitelezunk. Mintha itthon nem lenne mire kolteni!
Bringás
Majd ópiumból küldik a többi tevezsokét ide!
Just look my avatar
@wpym: Elmeháborodott fideszbirkáknak népszavazósdira? :D
papa.49
Ennyit tettek zsebre szargyártó, egy hét alatt!!!
namihami
Jaj, de jó!
""Afganisztán erősödik!""

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.