Kétségessé vált Navracsics Tibor magyar uniós biztos elkötelezettsége az Európai Unió iránt, miután egy interjúban elmondta, hogy nemmel szavazott a múlt heti magyarországi kvótanépszavazáson – közölte pénteken Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője.

Gianni Pittella szerint a fő kérdés, hogy Navracsics az Európai Unió egészének vagy Orbán Viktor miniszterelnöknek az érdekeit tartja szem előtt.

"Az európai uniós biztosoknak az EU általános érdekét kell képviselniük. Navracsicsnak a sikertelen magyarországi referendum kapcsán tett megjegyzései ezt erősen kétségessé teszik. A népszavazásra bocsátott kérdés az Európai Bizottság javaslata ellen irányult, amelynek Navracsics is a tagja"

- közölte a frakcióvezető.

"Problémás, ha Navracsics biztos nem hisz abban, amit a saját bizottsága terjesztett elő, vagy ellenkezőleg, úgy véli, hogy a tagállami kormányoknak nem kellene követniük az Európai Unió egésze által hozott döntéseket. Ha így érzi, akkor miért dolgozik az Európai Bizottságnak?"

- írta pénteki közleményében Gianni Pittella, a kijelentése mielőbbi tisztázására szólítva fel Navracsicsot.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője szerdán közölte, Jean-Claude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez fordul, hogy indítson vizsgálatot, mert szerinte Navracsics Tibor megsértette a bizottsági magatartási kódexet és az uniós alapszerződést is. Mint írta, "ha bebizonyosodik a szabálysértés, akkor Junckernek kezdeményeznie kell – az uniós alapszerződés 245. cikke alapján – Navracsics állásából való felmentését".

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Aki az alányalást fontosabbnak ítéli, mint az okos, megfontolt választ, azt az uniós napidíj sem illeti meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mekkelek
@Csizmás Kond: ha betartja/betartotta akkor semmi gond... ha meg nem akkor gondolom ugyanolyan egyenes arccal fog hazudni mint a helikopteres arogáns tóni
Csizmás Kond
@mekkelek: ...az azt sem tudod hogy betartotta-e és azt sem hogy hazudott-e akkor miről is vitatkozunk ?
mekkelek
@Csizmás Kond: Feltételeztem hogy elolvastad a cikket...
sziha
@Csizmás Kond: ugyeugye baj van? Ha ezt mondja N. T. nagykoru, az a baj, ha azt mondja, ez a baj... valahogy nem igazan illetek a kepbe, illibsikem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.