Nyolc embert, közülük kettőt életveszélyesen megsebesített vasárnap egy palesztin merénylő Jeruzsálemben, a biztonságiak lelőtték a támadót – jelentette az izraeli közszolgálati rádió.

A két életveszélyes sérült – egy rendőr és egy járókelő – a kórházba szállítása után meghalt.

A fegyveres merénylő vasárnap délelőtt autójából lövöldözni kezdett, előbb villamosmegállóban álló civilekre, majd egy másik autóban ülőkre. Később megállította járművét, kiszállt belőle és a felé tartó motoros rendőröket vette célba, de ekkor a helyszínre érkező biztonságiak lelőtték. A lövések nyomán egy nő és egy rendőr életveszélyesen, hat másik ember közepesen vagy könnyebben sebesült meg. A sebesülteket kórházba szállították. A merénylet a rendőrség jeruzsálemi parancsnokságának közelében történt, s a rendőrség közlése szerint a kelet-jeruzsálemi Sziluan nevű arab lakónegyed 39 éves lakója követte el.

A tavaly ősszel kezdődött, de az utóbbi hónapokban mérséklődött erőszakhullámban eddig 35 izraeli és négy külföldi, valamint legalább 220 palesztin vesztette életét. Izraeli tájékoztatás szerint a palesztinok többsége az izraeli biztonsági erők elleni támadásokban halt meg.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hír maga sajnos minden-napos azonban a commnet-ek igencsak árulkodók: ha a migráncs-kampány a népszavazáshoz nem is volt elég eredményes, de a néphülyítés igencsak jól sikerült.
S nem csillapodik, ma reggelről ezt írtam:
Ha én aktív szakértő lennék

S valamiért megpróbálna velem az M1 interjút csinálni

Ez a többszörösen feltételes (na jó minden realitást nélkülöző, s nem csak azért mert a 2002-es csaló szavazatszámlálók hisztéria óta nem került ilyenre sor) dolog összejönne, azt kell mondjam érdemi mérlegelés nélkül vissza kellene utasítanom. Nem, nem csak azért mert egyoldalú politikai szelekciójuk bántó lenne, hanem a szakmai lejáratódás okán is.
A derék M1 kontraszelekciója eleve kitárja, hogy épelméjű ember jelenjen meg a képernyőn szakértőként. Pontosabban olyan valaki, akiben a minimális szalmai tisztesség csírái legalább felfedezhetők. Nem csak a politológusok és biztonsági szakértők, de az újabban megsokasodó ország-szakértők is. A mára rendelt blődli egy magát francia-szakértőnek hirdető ifjú nőszemély személyében perfektuálódott. Naná, hogy a Sarkozy interjú kormánypárti olvasata (sőt félre-olvasata) folyt belőle. Ez magában ugyan sajnálatos, de megszokott. Azonban a Francia helyzet migráncs olvasata több mint baromság, súlyos tudatlanság. Egyetlen gondolattal: mintha nem is omlott volna össze egy hatalmas gyarmatbirodalom! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.