Méghozzá szó szerint, házról házra haladva, mert csak így maradhatnak meg az épületek. Malmberget-ben a túlzott mértékű kitermelés miatt a földfelszín teljesen instabillá vált; félő, hogy az egész város egyszercsak nyomtalanul eltűnik a hegy üreges gyomrában. A törésvonal gyakorlatilag kettévágta a kisvárost, lakhatatlanná téve a régi városközpontot. Mivel a vasérckitermelés biztosan folyik tovább, ezért Malmberget sorsa megpecsételődött. Az LKAB helyi bányásztársaság vállalta, hogy tíz kilométerrel odébb költözteti a várost a szomszédos Gällivare-be. A számos lakóépületet és villát érintő költöztetés jelenleg is folyik, amely várhatóan még évekig lázban tartja majd a helyieket.

Forrás: ingatlanok.hu
Feltöltő: zoli74
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
A francba! majdem infarktust kaptam a cím olvasáskor . (már eléképzeltem Pécset hogy költöztetik ) :-)

nagy szívás az ott élőknek az biztos .
zoli74
Az a durva az egészben, hogy az ottlakók simán elfogadják és tudomásul veszik, hogy menniük kell, mert tudják, ha nincs bánya, nincs megélhetés sem. Welcome to Sweden.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok