Az amerikai elnökválasztással kapcsolatos folyamatos hírek komoly stresszforrást jelentenek az Egyesült Államokban élő felnőttek számára, függetlenül attól, hogy melyik oldalt támogatják – derült ki az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA) felméréséből.

"Az eredményeink szerint nem számít, hogy az ember demokrata, vagy republikánus: az egyesült államokbeli felnőtt népesség rendkívül stresszesen éli meg a jelenlegi elnökválasztást"

- idézte Lynn Bufkát, az APA tagját a Medicalxpress című egészségügyi portál.

A szakember szerint az elnökválasztási csatározás nyomon követéséből fakadó stresszt felerősítik a közösségi médiában megjelenő vélemények, történetek, képek és videók, amelyek súlyosbíthatják az emberek aggodalmait és frusztrációit, nem is beszélve arról a több ezer kommentről, amelyek egy része ellenséges, sőt egyenesen gyűlöletkeltő hangvételű.

Az augusztusban elvégzett internetes felmérés eredményei szerint a válaszadók 38 százaléka mondta, hogy a közösségi médiában zajló politikai és kulturális eszmecserék ugyancsak stresszforrást jelentenek számára.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Mondhatnánk,hogy nálunk meg Orbán Gyurcsány okozza ugyanezt,De nem így van Orbán egyedül okoz minden bajt a Magyar népnek,és ezért hálát vár tőlünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.