Franciaországból származó édes csemegekukoricát vontak ki a forgalomból elővigyázatosságból, mert a nem megfelelő hőkezelés és túltöltés miatt ételmérgezés lehetősége állhat fenn; a termékből Magyarországra is szállítottak, de még nem került forgalomba – tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-t.

A Nébih az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) értesült a Suma nagykereskedő vállalkozás saját márkás termékének önellenőrzést követő visszahívásáról. Ezt a termék érzékszervi tulajdonságainak, ízének megváltozása tette indokolttá, a Clostridium botulinum baktérium okozta ételmérgezés lehetősége állhat fenn.

A bejelentést után a Nébih azonnal felvette a kapcsolatot a termék magyarországi megrendelőjével, aki azt a tájékoztatást adta, hogy az érintett tételek még nem kerültek kereskedelmi forgalomba – közölte élelmiszerlánc-biztonsági hivatal.

A Nébih felhívja a figyelmet, a Suma márkajelzésű, Organic Sweetcorn – organikus édes csemegekukorica elnevezésű, 340 grammos kiszerelésű, 2019. augusztus 31-i minőségmegőrzési idejű termékből senki ne egyen.

A visszahívásban más Suma márkajelzésű élelmiszer nem érintett – közölték.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Nem baj.

Majd ha már aláírták a TTIP-t, CETA-t, akkor már simán el lehet adni,
Sőt még a cég perelhet, hogy mi az, hogy mi nem akarjuk a mérgezett szarjukat enni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.