Tűz ütött ki hétfőn a németországi Ludwigshafenben egy vegyi üzemben, többen megsérültek, több ember pedig eltűnt.

Az üzemeltető BASF közleménye szerint a multinacionális óriásvállalat központi telephelyén, egy csővezetéken végzett munkálat közben történt robbanás, majd tűz ütött ki.

A sérültek és eltűntek pontos számát nem közölték. A robbanás oka egyelőre ismeretlen. Az üzem több berendezését leállították.

A robbanás déli fél 12 körül történt. Helyszíni beszámolók szerint a tűzoltók még délután 15 óra körül is küzdöttek a lángokkal.

A ludwigshafeni gyár csaknem tíz négyzetméteren terül el, a világ legnagyobb vegyi üzemének számít, több mint 39 ezer embert foglalkoztat.

A világszerte mintegy 112 ezer embert foglalkoztató BASF a vegyipar egyik legnagyobb szereplője. Tavaly 70,4 milliárd eurós árbevételre tett szert, ami éves szinten 5,2 százalékos csökkenés. A vállalat egyszeri hatásoktól megtisztított, kamat- és adófizetés előtti nyeresége (EBIT) 6,7 milliárd euró volt, ami 8,7 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest. A BASF részvényének árfolyama a tűzeset hírére több mint 1 százalékkal gyengült a frankfurti tőzsdén.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
10 négyzetméter. A keletkezett kár ezer forint.:)
lusta
Azért tíz négyzetméteren elhelyezni a világ legnagyobb vegyi üzemét is csak a németek tudják. Le a kalappal előttük. No meg a szerkesztő előtt.
vörösbombázó
Sajnos nagyon sok magyar dolgozik az üzemben, főleg karbantartási munkákban.
nyanya001
Gondolom 10 ezer négyzetméter az üzem területe.
Sajnálom az elhunytakat azok hozzátartozóit és a sérülteket.
Szókrakész
@lusta: Nanotechnológiáról, japán minialkatrészekről, mini legoról nem hallottál?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.