Korábbi hírekkel ellentétben Adolf Hitler náci diktátor szülőházának átalakítását és nem a lebontását javasolta a szakértői bizottság. Az osztrák belügyminiszter a grémium ajánlására hivatkozva a felső-ausztriai ház lerombolását jelentette be még hétfőn.

A bizottság ajánlásában nem szerepel a bontás – közölte Braunau polgármestere, Hannes Waidbacher – kedden. A politikus tagja annak a 13 tagú, többek közt jogászokból és történészekből álló bizottságnak, amely az ingatlan sorsának lehetőségeit vizsgálta.

Mégsem bontják le Hitler szülőházát

A ház helyén szociális vagy közigazgatási intézménynt működtetének.

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter még ugyanakkor azt közölte, hogy a szakértők javaslatát elfogadva Adolf Hitler szülőházának lebontása mellett döntött, és a braunaui ház helyére új épületet emelnek.

Sobotka kedden úgy pontosított, hogy Hitler szülőházát úgy kell átalakítani, hogy ne legyen kívülről felismerhető. Hozzátette: vitatkozhatnak azon, hogy ezt lebontásnak nevezzék-e, de a ház semmiképp sem válhat emlékhellyé.

A magántulajdonban lévő, de az állam által bérelt ingatlan évek óta üresen áll, felújításra szorul. A tulajdonos azonban nem engedi felújítani.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Pedig milyen jó kis menekültszállást lehetne berendezni benne...ezt tuti, hogy nem gyújtanák fel a rasszisták...hacsak a "menekültek" nem...
verőce21
Valószínűleg nemzetközi botrányt keltettek sógorék ezzel. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.