Korábbi hírekkel ellentétben Adolf Hitler náci diktátor szülőházának átalakítását és nem a lebontását javasolta a szakértői bizottság. Az osztrák belügyminiszter a grémium ajánlására hivatkozva a felső-ausztriai ház lerombolását jelentette be még hétfőn.

A bizottság ajánlásában nem szerepel a bontás – közölte Braunau polgármestere, Hannes Waidbacher – kedden. A politikus tagja annak a 13 tagú, többek közt jogászokból és történészekből álló bizottságnak, amely az ingatlan sorsának lehetőségeit vizsgálta.

Mégsem bontják le Hitler szülőházát

A ház helyén szociális vagy közigazgatási intézménynt működtetének.

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter még ugyanakkor azt közölte, hogy a szakértők javaslatát elfogadva Adolf Hitler szülőházának lebontása mellett döntött, és a braunaui ház helyére új épületet emelnek.

Sobotka kedden úgy pontosított, hogy Hitler szülőházát úgy kell átalakítani, hogy ne legyen kívülről felismerhető. Hozzátette: vitatkozhatnak azon, hogy ezt lebontásnak nevezzék-e, de a ház semmiképp sem válhat emlékhellyé.

A magántulajdonban lévő, de az állam által bérelt ingatlan évek óta üresen áll, felújításra szorul. A tulajdonos azonban nem engedi felújítani.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Még jó hogy nincs rajta egy emléktábla, hogy hier hat gebort unserer geliebter Führer... :D
verőce21
Pedig milyen jó kis menekültszállást lehetne berendezni benne...ezt tuti, hogy nem gyújtanák fel a rasszisták...hacsak a "menekültek" nem...
verőce21
Valószínűleg nemzetközi botrányt keltettek sógorék ezzel. :)
Szeparepa2
Múzeumot amúgy lehetne csinálni belőle. Ez már a történelem része... ahogy van Lenin és Sztálin mauzóleum is, miért ne lehetne egy Hitler múzeum itt? Nyilván megfelelő szabályokkal és kontrollal hogy valóban náci kultuszhely ne legyen belőle...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél