Az új kémiai kasztrációs törvény következetes alkalmazása idővel a pedofília végéhez vezethet Indonéziában Joko Widodo elnök reményei szerint.

Az elnök hangsúlyozta, hogy országa tiszteletben tartja az emberi jogokat, de az effajta szexuális bűncselekmények esetén nem ismer irgalmat.

"Erősek és rendületlenek leszünk" – hangsúlyozta Widodo. "A lehető legkeményebb büntetést szabjuk ki a szexuális bűncselekmények elkövetőire" – szögezte le.

Kémiai kasztrálás vár a pedofilokra Indonéziában

Az indonéz törvényhozás nemrég egy vitatott törvénnyel lehetővé tette a pedofilok kémiai kasztrálását. A jogszabályt nemcsak a parlament egy része, de a helyi orvostársadalom is heves ellenállással fogadta. Az Indonéziai Orvosok Szövetsége például azt tanácsolta tagjainak, hogy ne vegyenek részt a kasztrálási eljárásban, mert az megsérti az orvosi etikát. Ráadásul az eljárás hormonterápiával visszafordítható, éppen ezért nem túl hatékony – jegyezte meg a szövetség.

A kémiai kasztrálás során az alanyban a nemzőképességért felelő szervek eltávolítása nélkül, különféle vegyületekkel csökkentik a nemi vágyat.

Az indonéziai elnökkel készített BBC-interjú során szóba került Widodo viszonya a homoszexuálisokhoz. A kormány korábban új ifjúsági nagykövetet keresett, de az álláshirdetésben kikötötték, hogy az LMBT-közösség tagjai nem jelentkezhetnek.

Az államfő szerint ez nem jelenti azt, hogy diszkriminálják a kisebbségeket.

"A világ legnagyobb muszlim országa vagyunk, és vannak bizonyos vallási alapelveink, amelyeket szem előtt kell tartanunk"

- indokolta a kirekesztő álláshirdetést az elnök.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadsanca
Remélem a kat.-egyházban is bevezetik ilyen esetekben? Vagy, szűnjön meg a cölibátus! Akkor legalább valamelyes csökkenést lehet elérni e területen.
Yoda69
Ki ez az ifju holgy a kepen? Csak nem az allamfo? :)

Mellesleg az otletet tamogatom, annyival kiegeszitenem hogy ugyanezt kellene tenni a nemi eroszakolokkal is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.