A médiaszabadság, a demokrácia magyarországi helyzetére hívták fel a figyelmet szerdán az Európai Bizottság brüsszeli székháza előtt tartott tüntetés résztvevői.

A szónokok kiemelték, hogy a napilap bezárásával súlyosan sérült a sajtószabadság Magyarországon, a mindenkori kormánnyal szemben álló véleményt megfogalmazó újságírók elhelyezkedési lehetőségei egyre szűkülnek.

Halmai Katalin, a Népszabadság brüsszeli tudósítója beszédében kiemelte, nem kell mindent elhinni, ami a napilappal kapcsolatban a sajtóban megjelent.

"Nem kell elhinni, hogy a lap megszüntetése gazdasági döntés volt, hogy a Népszabadság veszteséges vállalkozás volt, hogy a napilap nem politikai okokból szűnt meg"

- fogalmazott.

A tüntetésen részt vett Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A fideSS brüsszeli bérencei nem értek rá ?
quadrocopter
@justhpeter: Amint látod, itt az oldalon a megszokott károgó hazaiak sem!
Szókrakész
A baloldal segítségével, csicskamunkájával nyugatnak eladott majd bezárt magyarországi gyárak, üzemek, szolgáltatások miatt miért nem tüntettek Brüsszelben?
Miért nem Bécset, Ausztriát ekézik?!?!?!
Osztrák a tulaj!!!
Ausztria miért nem kap a visításokból, hiszen ha igaz is lenne a vád, akkor osztrák közreműködéssel, csicskaként meghajolva Orbán akarata előtt záratták be a néphazugságot.

Tehát már Ausztria is Orbán kottájából játszik?!?!?!
B

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.