Aggodalmát fejezte ki közleményben az amerikai külügyminisztérium a magyar sajtószabadság miatt pénteken.

A dokumentumot Mark Toner helyettes külügyi szóvivő adta ki. Ebben azt írta, hogy az Egyesült Államok "osztja a globális sajtószabadság szószólói, nemzetközi szervezetek és magyar állampolgárok aggodalmait a sajtószabadság magyarországi folyamatos hanyatlása miatt".

A közlemény tudatja azt is, hogy Washington szorosan figyelemmel kíséri "egy független internetes portál október 19-ei kitiltását a parlament épületéből" és a Népszabadság október 8-ai "váratlan bezárását".

A Népszabadságot a külügyi közlemény Magyarország "legnagyobb független napilapjának" minősíti. A minisztérium úgy véli, hogy "e lap elvesztése – függetlenül az okoktól – veszteség a média pluralizmusa számára Magyarországon".

A közlemény szerint az Egyesült Államok "barátként és szövetségesként" arra bátorítja a magyar kormányt, hogy biztosítson "nyitott médiakörnyezetet", amely különböző nézőpontokkal és véleményekkel ismerteti meg a polgárokat. Egyúttal azt is sürgeti, hogy Magyarország ennek érdekében szorosan működjön együtt az EBESZ sajtószabadsággal foglalkozó képviselőjével és más szakértőkkel.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bringás
Tiltsunk már ki mi is pár korrupt szenátort! Csak a poén kedvéért!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
@Bringás: Le vagy maradva, nem Vidaildiről van szó.
Bringás
@cs.n.: Mertem remélni, hogy némi összefüggést egy kis logikával össze tudsz hozni! Nos, ha nem, hát nem!
cs.n.
@Bringás: Mi az összefüggés azon kívül, hogy USA? Ez csak egy közlemény, nem kitiltás, vagy akármi. A címben is az van: "beszólt". Nem az, hogy beleszólt. Majd jön a futsalos miniszter a "neszójjábemerhazucc"-diplomáciájával, aztán megnyugodhatsz, helyre lettek téve ezek a mocsadék amcsik is.
krumpli
@eugen4402: Pl a török belügybe mé nem ütik bele az orrukat, ha már NATO-zol... ?
eugen4402
@krumpli: Az a gyanúm, Erdogannak is mondanak ám néha ezt-azt, mert elég szép pénzt fizetnek a támaszpont-használatért, csak a partner néha kissé túllihegi a "jótanácsok"-at, és nem figyelmezteti a Szuhojt, hanem lelövi az égről.
Desischado
Elég szégyen, hogy egy külföldi nagykövet is gyalázatosnak tartja, amit orbánék a Népszabadsággal csináltak. Íme a sajtószabadság, á la fidesz módra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.