A Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív napilap a Népszabadság kiadásának felfüggesztésével kapcsolatban közölt összeállítást szombati számában.

Az Egy férfi rendet teremt című írásában Stephan Löwenstein kiemelte:

Orbán Viktor "minden ellenállást lever a médiában", és "megvannak a maga módszerei" ehhez.

Kifejtette, hogy a Népszabadság ügyénél is fontosabb a "nagykép", amely egy "mindinkább a kormány és csatlósai által ellenőrzött médiaszerkezetet" mutat.

Ebben a szerkezetben ugyan "cenzúra nélkül" zajlik a vita és történnek leleplezések, de a "Fidesz közeli" médiumokat már annak révén is fel lehet ismerni, hogy elhallgatnak-e vagy csekély terjedelemben számolnak-e be "vaskos botrányokról". A Fidesz kimondott céljai közé tartozott, hogy megteremtse a mellette kiálló médiát, ami a 2010-ig tartó balodali túlsúly miatt érthető.

A Népszabadság ügyével kapcsolatban kiemelte, hogy a "Fidesz közeli" médiaszerkezet "szép kiegészítői" lehetnének megyei lapok, amelyek közül 12 "egész véletlenül" a Népszabadságot kiadó Mediaworks-nél van, így fennáll a gyanú, hogy a Népszabadság ügye "járulékos kár", a valódi cél pedig a megyei lapok megszerzése egy olyan szereplő révén, amelynek megnevezésére "a magyarban van egy szép idegen szó:

stróman"

- írta a FAZ szerzője.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Warlord
@pbalage: Pénztáros Lőrinc már kikérte a szerkesztőség épületének tulajdoni lapját...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Nem gond! Majd a költségvetés támogatja ha új, kormányközeli lap indul. Az biztos nem lesz "veszteséges!"
kkalman
Lehet fogadásokat kötni, hogy ki kapja a Népszabi helyett létrejövő új lapot. Lőrinc barát, a nemzethy hörcsög, vagy a takony Árpi?
Desischado
Az írás tökéletes. És mészáros koma fogja kapni, mert már erről szólnak a hírek. Nesze neked sajtószabadság!
De ahogy Leia hercegnő mondja Tarkin nagymoffnak: "Minél jobban összeszorítják a markukat, annál többen fognak kicsúszni közülük..." Erőszakkal még semmit sem lehetett a végtelenségig megtartani. Nem tudom mikor, - remélem, minél hamarabb - de ennek csúfos bukás lesz a vége!
Eladott Ország
Sajnos Orbánon a Soros féle ingyen tanítás sem fényezett. Megmaradt a faluvégi cigány csútinak.
kakambuki
@Desischado: "És mészáros koma fogja kapni, mert már erről szólnak a hírek." Elhiszem! De azt már nem hogy az ellen oldalon nincs senki aki ezt megakadályozná. Esetleg úgy hogy összeállna néhány milliárdosuk a meglevő pár tucatból és megvennék a lapot. Miért is nem teszik? Ja mert pofázni, tüntetgetni könnyebb, na meg sokkal olcsóbb is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.