Hétfőig tizenkilencen lettek rosszul A-típusú fertőző májgyulladás miatt a gödöllői és az aszódi járásban, közülük tizenhét embert kórházban ápolnak – közölte a gödöllői járási tisztifőorvos kedden az MTI-vel. Vörös József hozzátette, a fertőzés forrását még keresik.

A Blikk keddi számában azt írta, hepatitisz-A típusú megbetegedés miatt több mint egy tucat gödöllői iskolás lett rosszul és került kórházba az elmúlt időszakban, többségük egy ismert helyi giroszosnál evett, a gyorsbüfét be is zárták.

A gödöllői járási tisztifőorvos tájékoztatása szerint október 18-án az Egyesített Szent István és Szent László Kórház értesítette az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot (ÁNTSZ) arról, hogy nyolc beteget kezelnek A-típusú fertőző májgyulladással, közülük négyen a gödöllői, illetve az aszódi járásban élnek. A betegek zöme – a kikérdezésekor – egy bizonyos gödöllői vendéglátóegységben elfogyasztott ételre hivatkozott, ám utóbb kiderült, hogy a közismert, frekventált helyen lévő büfében "csak az nem eszik, aki nem jár arra" – idézte fel.

Az ÁNTSZ megvizsgálta az esetet, de egyelőre semmi sem bizonyítja, hogy valóban az emlegetett büfében elfogyasztott étel okozta a bajt, így az egységet nem ők záratták be.

Az érintettek közül legalább öten még a környékén sem jártak a bulvárlap által emlegetett büfének, így valószínűleg területi esethalmozódásról van szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.