A társadalmi szerepek megváltozása is hozzájárult ahhoz, hogy a nők alkoholfogyasztásban beérjék a férfiakat. Szép dolog az egyenjogúság, csakhogy a nők szervezetét jobban károsítja az alkohol. Megdöbbentő adatokat tett közzé egy ausztrál tanulmány, amelyet a BBC idéz.

Az ausztrál New South Wales University kutatói górcső alá vették négymillió ember egészségügyi adatait az elmúlt száz évből. Az 1900-as évek elején a férfiak 2,2-szer gyakrabban ittak, mint a nők, és háromszor annyi férfinek volt alkoholproblémája, mint nőnek. Alkohol miatti egészségügyi gondokkal pedig 3,6-szor több férfi küzdött, mint nő.

Az elmúlt száz évben ez a különbség kiegyenlítődött, mára a nők csaknem annyit isznak, mint a férfiak. Az italozás gyakorisága a férfiaknál a nőkhöz képest már csak 1,1-szeres, a problematikus alkoholfogyasztás mutatója 1,2-szeres, és az alkohol miatti megbetegedések száma 1,3-szoros.

Egy tavaly publikált kutatás szerint 2002–2012 között a nők ténylegesen beérték a férfiakat az alkoholfogyasztás terén.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Régen a lányok úgy főztek, mint az anyjuk. Ma úgy isznak, mint az apjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nem tibi
És akkkor mi van ? Kapni lehet ,nem tiltott és mindenki úgy oldja a stresszt ahogy akarja .
Néhány alkoholmérgezés túlélése után úgy is átgondolja hogy volt e értelme .
magyarbakancs
@Perwool: A múltkori kérdésedre, hogy kilehet a bringás.
Szerintem egy volt kommunista kinek bűn tudata van, és ezért imádja és korteskedik a Fidesz oldalán.
Ilyennel van tele a Fidesz.
Volt 3/3-3/2 ügynökökkel, MSZMP-s párttagokkal meg a többi gerinctelen nyalánkságokkal.
Szókrakész
"Egyre többet isznak a nők, és ez senkinek nem jó"

Persze, hogy nem jó.
Elisznak előlünk mindent.
cikicakk55
A nők mindig is sokat ittak.Legalább annyi nő ivott mint férfi,csak régebben titkolta a család,mert szégyen volt.A nők nem jártak kocsmába,haza vitték az italt és otthon ittak.33 évig dolgoztam egészségügyben,ebből több évet pszichiátrián,az addiktológián. Higgyétek el,hogy éjszakánként legalább annyi részeg nőt hoztak be a detoxba mint férfit.Az is igaz,hogy a nőknél nagyobb kárt okoz az alkohol és sokkal hamarabb is.A nőknek nem kell annyit inni ahhoz,hogy beessenek az asztal alá mint a férfiaknak.Ez genetikai dolog,így vagyunk kódolva. Ezért is nem értem a kormány dohány ellenességét.nem azt mondom,hogy a dohányzás jó.Még is arra kenték az egész dohány mutyit,hogy a fiatalok ne tudjanak rászokni.Az alkoholt viszont lehet még reklámozni is.Gondoljatok csak a Borsodira, a Vilmos körtére, a Hubertusra,stb.Az alkohol sokkal több halálesetet okoz mint a dohányzás.Sokkal több család életét teszi tönkre.Attól,hogy a fiatalok nem mehetnek be a dohány boltba,még nyugodtan hozzá jutnak a cigihez.Kitiltották a kocsmákból a dohányosokat.nagyon hülye ötlet volt.Most az utcán füstölnek a segg részeg egyének ordítozások és trágár káromkodások közepette.Még a kiskorú gyerek várja az utcán,hogy apuka megvegye a cigit,addig jól elszórakozik a részegek randalírozásán,szívja be a rengeteg füstöt amit azok kifújnak. Nem az a gondom,hogy betiltották a cigit,hogy kitalálták a nemzeti dohány bizniszt,(bár ennek sem volt semmi értelme),hanem az idegesít,hogy mind ezt rákenik a fiatalok védelmére.
Köb Jani
A nők kivívták az egyenjogúságukat, akkor az italfogyasztásában is lehessen már egyenjogú, annyit iszik amennyit megvásárol, akinek nem tetszik, igyon még többet, csak ne vezessen mert lemeszelik, mint a cseh rendőrfőkapitányt gyorshajtásért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.