Befejeződött szerda délután a francia-brit határ francia oldalán a calais-i sátortábor kiürítése, ahonnan az elmúlt három napban közel 6 ezer menekültet szállítottak el kisebb csoportokban buszokkal Franciaország távolabbi befogadó központjaiba, ahol az emberek benyújthatják menedékkérelmüket.

A rendőrök által körülzárt területre azonban a délutáni órákban ismét nagyobb csoportokban szivárogtak vissza migránsok. Többségük azt mondta, hogy a sátrakban hagyott személyes dolgaiért jött vissza.

A prefektúra tájékoztatása szerint eddig több mint 5 ezer embert helyeztek biztonságba, azaz szállítottak el befogadó központokba, több mint ezer kísérő nélküli kiskorút viszont egyelőre a tábor mentén álló konténerekben szállásoltak el, amíg a brit hatóságok eldöntik, kiket vesznek át közülük.

Délután még több mint ezer ember állt sorba azon hangár előtt, ahonnan az embereket az átmeneti központokba irányítják. A prefektus szerint mindannyian elhagyják Calais-t legkésőbb csütörtökre virradó éjjel, s a központot be lehet zárni. A hatóságok összesítése szerint hétfő óta 6600-an jelentek meg a kiürítési felhívásra a hangárban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.