Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje Floridában kampányolva vasárnap kijelentette, hogy nem hagyja magát az utolsó héten kiütni. Közben a Las Vegasban kampányoló Donald Trump gyűlésén az egyik felkért szónok Clinton és bizalmas munkatársnője halálát vizionálta.

A vasárnap Floridában Hillary Clinton – aki az e-mailjei ügyében újraindított nyomozás miatti bizonytalan és feszült légkörben változatlanul erőteljesen kampányol – kijelentette, hogy az elnökválasztás előtti utolsó napokban nem hagyja "kiütni magát", és leszögezte: "nem állok le most, sőt, éppen most kezdek belemelegedni".

Florida úgynevezett ingadozó vagy csatatér állam – vagyis szavazói viszonylag kiszámíthatatlanok, egyszer a demokratákra, másszor a republikánusokra voksolnak – és a győzelem ebben a déli szövetségi államban mindkét elnökjelölt számára létfontosságú. Clinton vasárnapi kampánygyűlésén elsősorban a homoszexuálisok és leszbikusok jogainak támogatói vettek részt. A demokrata párti elnökjelölt ígéretet tett arra is, hogy az újabb e-mail-vizsgálat nem vonja majd el a figyelmét a választási finisben a fontos témáktól. Közben republikánus vetélytársa, Donald Trump délután Coloradóban, este pedig a nevadai Las Vegasban kampányolt. Beszédében mindkét helyen kétségbe vonta Hillary Clinton becsületességét. A coloradói Greeley városában – amely Denvertől másfélórányi autóútra északra fekszik – , levélben is szavazhatnak a választók, és Trump arra biztatta őket, hogy kérjenek új szavazócédulát és szavazzanak még egyszer.

Las Vegasban pedig, mielőtt Trump pódiumra lépett, a kampánygyűlésen megjelenteket egy felkért szónok, Wayne Allyn Root konzervatív rádiós kommentátor tartotta szóval. Root egy adott pillanatban azt fejtegette: arról fantáziál, hogy Hillary Clinton és bizalmas munkatársnője, Huma Abedin úgy végzi majd, mint Thelma és Louise az azonos című film két főhőse. A Thelma és Louise Ridley Scott 1991-ben bemutatott filmje, amely egy vidám pincérnőről és egy mindenbe belefáradt háziasszonyról szól, Susan Sarandonnal és Geena Davisszel a főszerepben. A két nő autóval indul neki Arkansas államból a déli határ felé, közben egy sor bűncselekményt követnek el, és végül egy szakadékba hajtanak autójukkal, és mindketten halálukat lelik.

Amikor a rádiós újságíró a Thelma és Louise című filmet említette, a kampánygyűlésen résztvevők – az amerikai médiumok tudósításai szerint – üdvrivalgásban törtek ki.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Na ez tényleg nagyon nagy álmodozás

A Népszava publicistája ál-naiv gondolata mindent visz

A portál ma reggeli írásai között szereplő „Nagyot álmodtunk” publicisztika ezzel zárul: „De mertünk nagyot álmodni. Előttünk van a kép, ahogyan 2018 tavaszán, tíz nappal a választások előtt a kormánypárti Mr. Pintér, Mr. Polt társaságában sajtótájékoztatón jelenti be: egy más ügy kapcsán új tények merültek fel az egyik kormányfőjelölt, Mr. Orbán vagyonosodásáról, s erről tájékoztatniuk kell a parlamenti képviselők után a nyilvánosságot is.”
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NaponTamas
Ez az! Már tudom is mit nézzek este. A Thelma és Louise régen is tetszett. Kösz az ötletet. :D
Szókrakész
Pedig a legújabb porno email botrányok után KO lett.
Csak a libsibolsi baloldal még erőlködik.
Szókrakész
"Hillary Clinton: Nem hagyom magam kiütni az utolsó héten"

Pedig padlót fogsz.
Már eldöntött.
Nem véletlen ez az FBI email "újraszámlálás".
Katalina62
A világnak már csak Trump hiányzik! Hasonló Orbánhoz, és neki még lenne a hatalma világméretű háborút is okozni, ha akar! Nem mini diktátor lenne az biztos!
tutajos
Hajrá Hillary Clinton !
Ríkasd meg a Viktort!
Hajrá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.