Letartóztatták a Cumhuriyet című kormánykritikus ellenzéki napilap főszerkesztőjét hétfőn Törökországban, Murat Sabuncut és az egyik publicistáját, Güray Özt az otthonukban tartott házkutatáskor – jelentette maga az újság internetes oldalán.

A beszámolót az Anadolu török állami hírügynökség is megerősítette. A rendőrség házkutatást tartott a lap igazgatótanácsa vezetőjének otthonában is, Akin Atalay azonban külföldön tartózkodik.

A Sabah című kormányközeli napilap értesülései alapján összesen 14 igazgatósági tag és újságíró – köztük Can Dündar, a napilap korábbi főszerkesztője – ellen adtak ki elfogatóparancsot, de ő hónapokkal ezelőtt Németországba költözött. Egy további személynél – idős korára való tekintettel – csak házkutatást tartanak majd.

Az illetékes ügyészség közölte: a gyanúsítottak állítólag bűncselekményt követtek el a július 15-ei puccskísérletért felelőssé tett Fethullah Gülen muzulmán hitszónok vezette nemzetközi hálózat, valamint a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) szeparatistái nevében, bár nem tagjai a terrorszervezeteknek.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Egyre hülyébb világban élünk. ...és a hülyeség ragályos!
lampa laz
És félvilág ezzel a szemét diktátorral pacsizik. Már csak Kim Dzsongunt kell a keblére ölelnie, h teljes legyen az összkép.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.