Németországban újabb menekültügyi szigorításokat kezdeményez a Kereszténydemokrata Unió (CDU), a párt a többi között keményebb fellépést szorgalmaz az irataikat szándékosan megsemmisítő menedékkérőkkel szemben, és biztonságos származási országgá minősítene számos afrikai államot.

A testvérpárt bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) és a szociáldemokratákkal (SPD) kormányzó párt egyik alelnöke, Thomas Strobl baden-württembergi tartományi belügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapban hétfőn közölt interjúban kiemelte, hogy

"mennie kell, akinek nincs joga a maradásra",

ezért a "kellő keménységgel" kell végrehajtani a kitoloncolásokat. A baden-württembergi hatóságok így is tesznek, az idén 65 százalékkal több elutasított menedékkérőt szállítottak vissza hazájukba, mint tavaly, de csak akkor lehetnek eredményesebbek, ha szélesítik jogi lehetőségeiket.

Mindenekelőtt a menedékjogot csalással, hamis személyi adatok megadásával megszerezni igyekvő és a papírjaikat szándékosan megsemmisítő kérelmezők ellen kell szigorúbban fellépni. Az elrejtőzés megelőzése céljából várhatóan megszüntetik azt a szabályt, hogy előre közölni kell a kitoloncolás időpontját, és szélesítik a kitoloncolási őrizetbe vétel lehetőségét.

A CSU ragaszkodik ahhoz, hogy évi 200 ezer főben korlátozzák a befogadható menekültek számát. Angela Merkel ezt elutasítja, mert szerinte a menekültek áramlását nem lehet egyoldalú, "nemzeti" intézkedésekkel szabályozni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Azt az idióta kuv akarommondani banyát igazán foghatnátok már rövidebb pórázra, mondjuk elég lenne olyan két méteres.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.