Romániában határozatlan időre általános sztrájkba léptek hétfőn az egészségügyben dolgozók, miután a postások is felfüggesztették a munkát.

Az egészségügyben dolgozók érdekeit védő Sanitas szakszervezet vezetői szerint több mint 82 ezer dolgozó szüntette be a munkát.

A tiltakozók azt követelik, hogy az idei béremelésekben a szociális munkások, valamint a kórházak adminisztratív személyzete is részesüljön. Azt is nehezményezik, hogy jelenleg túl nagyok a fizetési különbségek a vezető beosztású személyek, illetve az alsóbb munkakörökben dolgozók között.

Az orvosok és az ápolók jobb munkakörülményeket is kérnek, és remélik, hogy a parlament úgy fogja módosítani a kormányrendeletet, hogy azokba az ő követeléseiket is belefoglalják.

Romániában nem ez az egyedüli általános sztrájk a közszférában, hiszen a postások is felfüggesztették a munkát meghatározatlan időre még csütörtökön. Ők is magasabb bért követelnek.

Az eddigi tárgyalásokon több béremelési tervezetről egyeztettek, de hétfő kora délutánig a felek nem tudtak megállapodásra jutni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
@kamazuka: De legálabb megmozdultak, nem ezren, öt ezren.
Nálunk ,már régen százezreknek kellene az utcán lenni, ahány pofont ,már kapott a társadalom, 1989- óta!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@glorianna: 8:19 Igy igaz! Közben megvonták a 2015. jan. 1. után szakvizsgázott orvosok bruttó 150 eFt-os ösztöndiját, tehát a 107 eFt-os béremeléssel kevesebben keresnek!
Here Potter
@eszegfu: Ez pont olyan volt, mint a kisebb adókulcs, hogy hú de csökken, persze azért elvette az adójóváírást, így meg kevesebb lett a nettó.
Peller Anikó
@SV: úgy, úgy, egy normális kormányban. De ez a mienk pont leszarja.
justhpeter
Én is támogatnám az egészségügyi és a pedagógus sztrájkot is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.