Az amerikai CBS televízió, nevek említése nélkül, a Wall Street elemzőire hivatkozva latolgatta kedden este, hogy a piacok váratlanul inkább Donald Trump győzelmére fogadnak, és nem Hillary Clintonéra.

A televízió szerint az FBI legújabb, pénteki bejelentése, miszerint újraindítják a nyomozást Clinton bizalmas munkatársnőjének emailjei miatt, megváltoztatta a hangulatot az Egyesült Államok vezető pénzügyi köreiben.

A CBS meg nem nevezett elemzői szerint a Wall Street Hillary Clintont a "status quo" jelöltjének tekinti, és megelégedéssel fogadta, hogy vezet a felmérésekben, mert a piac így arra számíthatott, hogy Clinton a jelenlegi politikai elit tagjaként nem mondja fel a kereskedelmi megállapodásokat, és nem emeli az importvámokat sem, mint ahogy Trump ígéri. Ennek megfelelően – mivel a közvélemény-kutatási adatok Clinton előnyét mutatják Trumppal szemben –, a részvény-árfolyamoknak is erősödniük kellene. Ám nem így történik.

Elemzők szerint a részvénypiacokon napok óta idegesség tapasztalható, és minél gyöngébb a tőzsde teljesítménye a választás napjához közeledve, annál erősebbek a nem hatalmon lévő párt jelöltjének esélyei. A szakértők rámutatnak arra is, hogy fokozatosan emelkedik az arany ára, és erősödik a dollár is, és ezt szintén Trump számára pozitív jelzésként értékelik.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Ahogy a brexitnél, úgy itt is alábecsülik a tömeg manipulálhatóságát. Ráadásul az amerikaiak az angoloknál sokkal gyermetegebbek, hiszékenyebbek. De ahogy az angolok a brexit másnapján már kijózanodtak (és azóta a többség visszacsinálná), úgy az amcsiknak egy év is kelleni fog mire rájönnek, hogy a szűk elit jár jól Trumppal...
verőce21
Jó, hogy vannak mindig olyan események, amik mozgatják a tőzsdéket. :)
Jozefina
Szar világ lesz, ha ő lenne az USA elnöke!!!??? Az FBI párttárs elég szépen besegít neki!!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.