Theresa May brit kormányfő a jövő héten Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Londonban. Egyesek attól tartanak, hogy az Egyesült Királyság megpróbálja megosztani az uniós tagállamokat annak érdekében, hogy kedvezőbb pozícióból indulhasson a kilépési tárgyalásokon – jelentette szerdán a Politico brüsszeli hírportál.

A hírportál szerint Theresa May és Orbán Viktor "közös nevezőre juthatnak a mozgásszabadság kérdésében", ugyanis nem valószínű, hogy a magyar miniszterelnök ellenezné az Egyesült Királyság ragaszkodását ahhoz, hogy korlátozza az uniós állampolgárok munkavállalását a szigetországban.

Ezek kapcsán egy neve elhallgatását kérve nyilatkozó uniós tisztségviselő szarkasztikusan kijelentette:

May "jó társaságba keveredett"

- olvasható a cikkben.

A Politico.eu a London és Budapest közötti kapcsolat megerősítéseként értékelte, hogy nemrégiben bejelentették, Magyarország tíz brit nagyvállalattal létrehozza a Brit-Magyar Üzleti Tanácsot. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a tanács felállítása biztosíték arra, hogy az Egyesült Királyság kilépése az EU-ból nem jelenti akadályát a további brit befektetéseknek.

Egy névtelenséget kérő, magas rangú magyar kormánytisztviselő arról számolt be, hogy az Orbán-May találkozó már "jó ideje" tervbe volt véve. Hivatalosan azonban egyelőre nem erősítették meg a tárgyalás tényét.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az angol miniszterelnök még nem tudja, hogy rossz útra tévedt. Ahol orbán megjelenik ott kő kövön nem marad!!! Kár, hogy terezának csak ennyire futja, nem jósolok neki nagy jövőt!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Eriksson: tegnap, 12:52
Nem olvasunk elég figyelmesen?!-:)))
"Magyarország tíz brit nagyvállalattal létrehozza a Brit-Magyar Üzleti Tanácsot. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a tanács felállítása biztosíték arra, hogy az Egyesült Királyság kilépése az EU-ból nem jelenti akadályát a további brit befektetéseknek."
Eriksson
@bencemacska: Jogos a megjegyzés, de itt éppen magyarbakancs-hoz szóltam, mert azt kédezte tegnap 11.11-kor, hogy,
"Angliában dolgozó MAGYAROKKAL mi lesz Orbán Úr?
Azoknak külön élbírálást fog kérni a miniszterélnők asszonytól?"
Mert ugye oda-vissza kell, hogy működjön a dolog. :-)))
bencemacska
@Eriksson: No látod, körbe oktatjuk egymást, így leszünk okosak!!!-:))))
nezelodo
Már csak ez hiányzik nekünk, hogy így ítéljenek meg bennünket a világban a különös viselkedésű vezér miatt! Elég bajunk van nekünk is vele, és nyomába lihegő enyveskezű csapatával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.