Téves az a gondolat, miszerint kizárólag az számít, hogy legyen munkánk. Erre jutottak ausztrál kutatók, akik 7 éven keresztül figyeltek 7000 résztvevőt – olvasható a nuus.hu-n.

Bizonyított, hogy mentális egészségünkre rosszabb hatással van, ha nem megfelelőek a munkakörülményeink, mint az, ha egyáltalán nincs is munkánk. Az ANU kutatói hét éven keresztül tartottak szemmel kb. 7000 felnőttet. A megfigyeléseket aztán összehasonlították, így jutottak arra a nem meglepő eredményre, hogy:

Akinek van munkája, az mentálisan jobban van, mint akinek nincs. De azok, akik munkanélküliségből menekülve inkább egy kedvezőtlen munkát kezdtek végezni, azok mentális egészsége romlott azokéhoz képest, akik munkanélküliek maradtak.

A miértekre a nuus.hu-n kaphat választ!

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Vidéken a közmunka túlnyomó hányada a járdaszegélyek melletti sepregetés, az árokparti bozótirtás, sok esetben nagy teljesítményű bozótkaszákkal, képesítés és védőfelszerelés nélkül, veszélyeztetve önmagát és a közlekedő járműveket. Néhány súlyos baleset (halálos is) sem gondolkoztatja el az ötletgazdát? Van ahol az az utcaseprőgép került nyugdíjba (MÉH telepre), amely a helyi egyhavi közmunkás sikertörténetet eredményét egy nap alatt teljesítené!

Biztos hogy ez a megoldás? Visszavezetett- e ez a módszer valakit a munka világába, ott ahol közel-távol egyetlen munkahely sincs, különösen a képzetleneknek? Apropó, hova tűntek azok a képzések számukra, ahol legalább fecskefarkat megtanítanának velük rajzolni? Úgy tudom, legjobban a számításba jöhető pedagógusok háborodtak fel ezen, miközben a félnótás emberminiszter meg csak vigyorgott!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@1magyar: tegnap 18:31-re "Aki számára nem örömöt jelentő munkát végez, bizony lelkileg megy rá először és mint tudjuk utána fizikailag is leépül."

Más választásom nem lévén, 17 évvel ezelőtt elvállaltam egy számomra várhatóan nem örömöt jelentő munkát. Megpróbáltam valahogy mégis megtalálni benne valami értelmeset, hogy ne dilizzek bele. Sikerült. Idővel rájöttem, hogy idegen embereknek szolgáltatni minden híreszteléssel ellentétben jó dolog. A többség normális vagy legalábbis nem negatív velem szemben. Hozzájuk képest elenyésző a kifejezetten ellenséges emberek száma. Közülük is sikerül néha egyiket másikat jobb belátásra téríteni legalább annyira, hogy ne haraggal váljunk el. A fizikai gyötrést és a vezetők időnkénti megfélemlítő, lealázó, szerény egzisztenciámat szórakozásból támadó viselkedését így lehet túlélni. A fizikai gyötrelmek viszont egyre inkább kivédhetetlenekké válnak az idő múlásával. Sokan irigyelnek engem, hogy 60 évesen már csak négy és fél évem van nyugdíjig. Ha legalább az ötvenéveskori állapotomat visszakaphatnám, engem sem izgatna. Ezt az életük teljében lévő vagy minőségi életet és orvosi ellátást élvező potentátjaink soha nem fogják megérteni! Nyilván az a cél, hogy mi későratkósok minél nagyobb számban, mihamarabb eltávozzunk, megspórolandó a nyugdíjunkat.
emerencia
@nezelodo: Bocsi, nem voltam elég figyelmes. Másodszorra elolvasva már leesett a tantusz nekem is.
apali
@nezelodo: A vigyori emberminiszter is receptből dolgozik .Pál Ambrus Ezt hívják lealázásnak ! -A cocializmusban a bújtatott munkanélküliség így működött ! Sem a gondolat sem a módszer nem új,csak előhúzták a Narancsos elvtársék !
A rendszer mozgatói ugyanazok ! Arra hogy az elvtársék még nem haltak ki ,legjobb bizonyíték a Közmunka !
Eladott Ország
Ha a külföldön dolgozók számának növekedését és a közfoglalkoztatottak számának növekedését levonjuk a foglalkoztatás összesen bővüléséből, akkor azt láthatjuk, hogy a növekedésből nem sok marad, sőt mínusz fő lenne a foglalkoztatás változása, azaz inkább stagnálásról beszélhetnénk. Az egész közmunka program arra jó, hogy erősítse a fidesz szlogenjét, jobban teljesít. De a kivándorlással kiborult a bili és a nagy fogalkoztatás meséje össze dőlt. Most már rá jöttek, hogy jó volna bért is emelni és ukránokat behozni ( román már nem jön).
nezelodo
@apali: tegnap, 03:22. Bizony, valami ősnarancsos találhatta ki a vattaemberek fogalmát, és töltette fel adminisztratív szabályok mentén a munkahelyeket felesleges, a termelékenységet nem növelő, az átlagbért csökkentő, udvar sepregető emberekkel a volt szocialista időben. A véletlenül lendületbe jött munkahelyeken még ez sem volt elég, az utolsó negyedévben újraíratták a munkalapokat, hogy megtoldják a ledolgozott munkaórákat, napi négy órával, az átlagbér csökkentése végett! Így a könyvelés továbbra is a gazdasági események követésével, foglalkozott, ahelyett hogy az addigi gazdasági történések számszerű ismeretének felhasználásával a gazdasági döntések meghozatalának eszközévé tették volna. Ma is itt tartunk, ma lepapírozásnak hívatják a narancsszínre fakult vörös KISZ titkárok, és KDNP-s ex társutasok, miközben kékülő körömmel kapaszkodnak a hivatali íróasztalukba. Ugyanezek az emberek voltak azok a munkahelyi vezetők, akik a norma szerinti jól teljesítők jogos bérét nem engedték kifizetni, hogy "ennyit nem kereshet egy ember"! Így aztán elvették a dolgozók munkakedvét, és kihasználatlanságra kárhoztatták azokat a technikai eszközöket is, amit éppen a termelékenység növelése miatt szereztek be. Hát a fejődés töretlen fiúk, ahogy apáitok kukoricája is az maradt egykor az átlagbér betartása miatt. Helyette helikopter zúgás és a kokócsík illata lengi be az országot, és a hordószónokok szaporodnak úgy ahogy a szorgalmas kezeknek kellene!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.