Leonardo DiCaprio elkészítette az év legnyomasztóbb filmjét – csakhogy ezúttal nem fikcióról, hanem dokumentarista produkcióról van szó.

Az amerikai színész a globális felmelegedésről készített lenyűgöző, egyben rendkívül apokaliptikus alkotást. Az Özönvíz előtt főszereplője maga Leo, aki körbejárja az egész földet, hogy bemutassa azt a komplex pusztítást, amelyet a felmelegedés okoz a világban.

Eközben meginterjúvol számos hírességet, köztük Barack Obamát, Bill Clintont, Ban Ki-moon-t és Ferenc pápát is.

A téma fontosságára való tekintettel a National Geographic ingyen elérhetővé tette a filmet, így aki nem látta, most bepótolhatja.

Itthon - 2019. April 18., 18:26
Innen vonat egy darabig nem indul
Nagyvilág - 2019. April 18., 18:23
Bejelentette lemondását az igazságügyi miniszter

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
És akkor remélem alaposan elemzi a saját személyes ökológiai lábnyomát is, hiszen csak ő, azzal hogy USA filmiparban van, 10 millió dollárokat keres egy filmmel, továbbá a fényűző életmód amit él, kb 10 ezerszerese mint egy afrikai szegényé, aki örül ha van egy ócska cipője... (legtöbbnek még az sincs)... tehát esetleg belátná, hogy pontosan ő szerves aktív része a bolygó tönkretételének, hiszen az ő életmódja, tevékenysége ha átszámoljuk tisztán energiára, hiszen mindenhez energia kell ilyen-olyan energia, emberi ipari munka pl, annak is a szennyező-pazarló hatásai, kijön egy kisebb afrikai ország fogyasztása és erőforrás felhasználása... és ezt csak az, amit EDDIG tett a bolygó ellen!!! Tehát szánalmas amikor az emberiség legnagyobb élősködői és kártevői csipognak a bolygóért... a Jolie is elmegy dob pár morzsát az éhezőknek, aztán hazamegy a fényűzésbe és luxusba, dőzsöl és pazarol tovább... szerintem jobb lenne ha ezek kussolnának... mert amit tesznek nesze semmi fogd meg jól, csak még irritálóbb... érdemben effektíve SEMMIT sem segítenek, semmi haszna nincs az emberiségnek csak kára a pazarlással dőzsöléssel fényűzéssel, amit művelnek. Más kérdés nyilván a szórakoztatás fontos, tehát a munkájuk nem haszontalan, azonban kb 1000, sőt inkább 10 -vagy akár százezered ennyi pazarlással is el lehetne érni pontosan ugyanazt a hatást és hasznot, amit ők, az amerikai filmsztárok kulturálisan hoznak. Szóval nekem egy ilyen csiribiri Leóka, akármilyen jó színész is és jó filmjei vannak, ne papoljon már a bolygóról, miközben NAPONTA 100 000 EMBER HAL MEG A BOLYGÓN NYOMOR MIATT..!!! Kihal napi 100 faj és nem is sorolom tovább... ez úgysem fenntartható így sokáig és ha erőszakba torkollik (pedig az lesz ha sürgősen nem vetnek ennek véget, még amíg lehet) legelőbb a gazdagok ellen fog fordulni a tömeg... Leócska luxusházai és luxusautóit fújhatja majd, örülhet ha túléli egyáltalán (azt is csak a népszerűségének köszönheti majd kb).. én szóltam...
Yoda69
@Szeparepa2: Megnezem a filmet, es utana valaszolok.
Alapvetoen nekem nincs bajom Caprioval, akit remek szinesznek tartok. Megdolgozik a penzeert, filmjei szinte kivetel nelkul sikeresek.
Szeparepa2
@Yoda69: Nyilván itt nem róla van szó, hanem egy jelenségről, aminek ő is része. Azonban mivel dönthetne úgy, hogy nem veszi ki a részét az embertelen tömeggyilkos és tömegnyomorító világ helyzetből (ami miatt embermilliárdok senyvednek), melynek lényege hogy kis létszámú elit kör valójában abszolúte illegitim módon önkényesen akár milliószor többet is elvesz a javakból, mint ami a másiknak jut. Emiatt van a szegénység és semmi más miatt.. ha a javak arányosan lennének leosztva, mindenki a munkájával és tudásával és a MÁSIKÉVAL IS egyúttal, akkor nem lenne szegénység a bolygón. Minden földlakóra kb 1 millió dollár jut az emberiség vagyonából jelen pillanatban ehhez képest 2-3 milliárd ember él mélynyomorban és napi százezer ember pusztul bele a mélynyomorban kínhalállal. Namost gondoljuk el, hogy a kizsigerelt kifosztott, lepusztított régiók (amit mi az európai ember követtünk el!), Afrika, Arab világ, Dél-Ázsia, Dél- és Közép-Amerika mélynyomorban élő országai, ami kivétel nélkül mind ex-gyarmat ugyebár, és a gyarmatosítás tette őket padlóra, az azzal járó hatások amikbe nem mennék bele. A gyarmatosítás előtt nem volt egyik helyen sem nyomor! Egyszerűen MÁS életmódot éltek, zömmel törzsi, ősközösségi életmódot, de nem nyomorban, hanem harmóniában, a maguk módján. Nem szaporodtak túl, nem éheztek, nem voltak villongások, csak minimális mondhatni természetes mennyiségű háború volt stb.
Tehát eme embermilliárdok nyomorgása az euroatlanti civilizáció felelőssége, mi időztük elő, történelmi bűnünk. (ami egyébként a migráns invázióval épp mostanában üt vissza) Gondoljuk csak el, hogy ha ezek a régiók legalább középszinten élnének, mennyivel több vagyon és javak lennének az ő országaikban! Akkor nem 1 millió dollár jutna minden egyes földlakóra, hanem még jóval több! Tehát MÉG ÍGY IS? hogy ilyen óriási területeken mélyszegénység van, nincs vagyon nincsenek javak, szinte semmi,legfeljebb a természeti kincsek, is 1 millió dollár jut kb ha leosszuk az emberiség összevagyonát
Szeparepa2
Mégis milliárdok nyomorognak napi 100 000 ember pusztul el mélynyomor miatt kínhalállal, gyerekek nők senyvednek, a borzalmas betegségekben szenvedők száma százmilliós nagyságrend, akiknek nemhogy orvosra megy gyógyszerre, de még tiszta vízre sincs esélyük! Eközben a Di Caprio félék meg elköltenek egy hónapban annyi pénzt amiből egy afrikai nyomorgó nagyvárost jól lehetne lakatni. Itt az arányokról van szó tehát. Nem sajnálná senki sem Di Caprótól és emberiségellenes bűnöző társaitól (mert a szememben nem más mint nácikkal egyenértékű közvetett tömegyilkos emberiség ellenes bűnöző parazita!!!), hogy az éves jövedelme 100 millió dollár körül van és ennek fegalább a felét pazarlásra, dőzsölésre, fényűzésre fordítja, ha van olyan idióta aki megadja neki ezt a fizetést az ő baja, nyilván majd hülye lenne nem elfogadni, ha megadják; ha és amennyiben nem ez lenne a világhelyzet. Ha egyetlen ember sem halna meg mélynomyorban, mert nem is lenne mélynyomor a világon, sem éhezés. Akkor nem érdekelne hogy pár millió ember dőzsöl pazarol fényűz a bolygón. Azonban ha még köztük egy illetve néhány álszent és képmutató módon elkezd papolni, meg keseregni a bolygó helyzetén és öko gondolatot pedzeget, akkor viszont felfordul a gyomrom, mert az öko gondolkodás A TELJES ÖKOSZISZTÉMÁRÓL SZÓL!!! Tetszik tudni? Nem csak Di Caprio szigetéről amit vett magának Johny Depp és Brad Pitt szigete mellett a Karib tengeren, nem csak szép amerikai tájakról szól, hanem AFRIKÁRÓL és minden olyan helyről, ahol embertömegek élnek pokoli embertelen állathoz sem méltó mélynyomorban és tizedelődnek folyamatosan... és most tessék figyelni! AZ ÖKO SZISZTÉMA RÉSZEI EZEK AZ EMBEREK IS!!! Hoppá! Nem csak a szép tájak ahol élnek, mert nyilván gyönyörű helyeken él, azaz pardon senyved és vegetál és tizedelődik némelyik szerencsétlen nép, hanem maguk az emberek is kivétel nélkül minden földlakó az ökoszisztéma része! Ha ezért aggódunk akkor értük is KELL aggódni.
Szeparepa2
Ezzel még szánalmasabbak a szememben, mert álszent képmutató önámítók is így nem csak pazarlók, dőzsölők, és morálisan nem legitimen extrém javakat bitrolók, a közösből önkényesen sokkal sokkal, nem picivel, hanem nagyon nagyon sokkal többet elvevők maguknak... ettől még én is szeretem a filmjeit mint színészt nagyra tartom... mint embert pedig a többi sztárral és gazdaggal együtt pedig EGY NAGY NULLÁNAK, a szememben semmivel nem különbek morálisan, mint Hitler... a gazdagok az emberiség történelmében sokkal több embert gyilkoltak le közvetetten (de azért nyilván nem ritkán közvetve is, pl ugyebár az arisztokraták önkényes háborúskodásai), pusztán az életmódjukkal és tevékenységükkel mint a tömeggyilkos diktátorok és népirtók. Elhinném Di Caprio-nak hogy valóban aggódik, ha pl az egész vagyonát erre a célra fordítaná, nem azt mondom hogy ossza el, mert az is pazarlás nyilván , hiszen egy afrikai országot jóllakatnak kb egyszer és el is tűnnének a dollár százmilliók, de valami érdemit tenni ami valóban effektív, van érezhető hatása, nem csak látszat segítség, hogy a saját lelkiismeretét kenegesse vele, amit Jolie is csinál.
Yoda69
@Szeparepa2: Megneztem, sok ujdonsagot nem mutatott, amit eddig ne tudtunk volna.
Viszont ami uj, hogy Trump valasztasi gyozelmevel, az USA meg kevesebbet fog tenni a global warming lassitasaert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. April 18., 17:40
Elhagyott csecsemőt találtak Gödöllő mellett
Nagyvilág - 2019. April 18., 17:23
Nem hiszi el, mit tettek ki a bécsi városházára
Szórakozás - 2019. April 18., 17:11
Szívrohama volt? Ezekkel a szokásaival azonnal szakítson