Magyarország azt szeretné elérni, hogy a Nagy-Britanniában élő magyarok jogai ne sérüljenek a brit EU-tagság megszűnésével – mondta szerdán Londonban Orbán Viktor.

Orbán Londonban: Cél, hogy a Nagy-Britanniában élő magyarok jogai ne sérüljenek

A miniszterelnök, aki Theresa May brit kormányfővel tárgyalt a Downing Streeten, a megbeszélés után, szerda este magyar újságíróknak elmondta: a találkozón egyetértés alakult ki arról, hogy ezt a kérdést a viszonosság elve alapján kell kezelni, tehát ha az Európában élő britek szerzett jogai nem csorbulnak, abban az esetben a brit kormány álláspontja szerint a Nagy-Britanniában dolgozó EU-állampolgárok jogai sem sérülhetnek.

Orbán Viktor szerint ez fontos eredménye volt a brit miniszterelnökkel tartott szerdai londoni megbeszélésének.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az miért nem célja ennek a hibbantnak, hogy olyan feltételekt teremtsen Magyarországon, hogy a kivándoroltak "haza térjenek" és e haza érdekében tevékenykedjenek. Ez már nehezére esne. Inkább játsza az agyát, hogy megmenti a kinti magyarokat is, akik valószínűen nem kérnek belőle!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyuska
Az itthon élőek jogainak sérülése miatt nem aggódik a pávatáncos.
Az angliai magyarok jogait senki nem fogja megsérteni, az itthon maradottak jogait nem kellene folyamatosan sérteni.
justhpeter
@Kutyuska: Orbán annyi mindenhez nem ért, hogy azokkal nem is tud foglalkozni. Ami bizonyosan látható, hogy a lopáshoz ért.
Mézike
@Jozefina: nem olyan hibbant mint hiszitek. nemrég volt egy kis szösszenet, hogy a külföldön elsősorban az eu területén dolgozó magyarok mennyi adóforintot küldenek haza. Bizony. mert aki bejelentett legális állásban dolgozik az haza is adózik. Hoppá! Ha itthon enné a közmunkás kenyeret akkor nem adózna annyit .
nezelodo
Érdekes, a választások és népszavazások idején nem éppen a jogok érvényesülésén dolgozott a kint élők esetében, hanem minden eszközzel akadályozta a véleménynyilvánítást, a törvény adta jogaikat.
Kutyuska
@justhpeter: Igen, valamint a sunnyogáshoz és hazudozáshoz.
justhpeter
@nezelodo: Pont erről van szó. A választásnál nem voltak számára ennyire fontosak a magyarok. Igaza volt Simicskának, ez valóban egy hazudozó g...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.