Több amerikai városban egyetemisták tüntettek Donald Trump ellen szerdán, miután a republikánusok jelöltje megnyerte az előző napi elnökválasztást.

A dél-kaliforniai Oaklandben mintegy százfős csoport vonult az utcára. Donald Trumpot ábrázoló papírmasé-figurát égettek, és – az Oakland Tribune című helyi lap információi szerint – ablakokat törtek be, továbbá szeméttárolókat borogattak fel. Berkeley-ben és San Joséban, a Kalifornia Egyetem kampuszain is diákok adtak hangot az elnökválasztás eredménye miatti elégedetlenségüknek.

Az oregoni Portland városban mintegy száz tüntető fiatal vonult az Állami Egyetem épülete elé, azt skandálva, hogy "ő nem az én elnököm".

Az északnyugati Washington államban, Seattle-ben a rendőrök lezártak egy utcát, miután a tüntetők eltorlaszolták a kereszteződést.

Az ABC televízió tudósítása szerint a Pittsburgh Egyetemen, Pennsylvaniában is tüntetni kezdtek a hallgatók, de több diáktársuk – egységre és összefogásra szólítva – lecsitította őket, így a tervezett tüntetés szinte csírájában elhalt.

A Fox televízió hírei szerint a mindenkori elnöknek otthont adó washingtoni Fehér Ház előtt is összegyűlt néhány elégedetlenkedő.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Hülyegyerekeknek nem jó a demokrácia. Mi lett volna ha a választások előtt kampányoltok és nem utána. Megválasztottátok, most őt szívhattyátok négy évikéig.

Akkor mit szóljunk mi, akik akár negyvenkib évig is szívhattyúk. Mert nem kell ahhoz fekete bőrűnek lenni, hogy a sötétagyúak háromszor is megválasszák a cibánt.

A trumplit legalább először választották, kipróbálják. De a cibánt már kipróbáltuk és ennek ellenére újra és újra megválasztottátok. Most egy jókora év múlva lehet mégegyszer. Többször már nem kell, mert a királyokat nem választják.
Jozefina
Mindig a felnövekvő nemzedék a meghatározó!!! A jövő róluk szól!!! Csak ne hagyják abba. Sok sikert hozzá!!!
Szókrakész
"az Oakland Tribune című helyi lap információi szerint – ablakokat törtek be, továbbá szeméttárolókat borogattak fel. "

És ezek az egyetemisták lesznek később vezetők, kutatók, cégvezetők ...!!!

Szép Új Világ mondhatom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.