Folytatódtak csütörtök este a Trump-ellenes tüntetések az Egyesült Államok egyes városaiban: New Yorkban, Los Angelesben, San Franciscóban, Seattle-ben és Richmondban.

A különböző televíziókban megszólaltatott protestálók azt ismételgették, hogy tartanak Donald Trump elnökségétől.

Elsősorban fiatalok tüntetnek, sokan táblákkal vonulnak fel, "Nem az én elnököm" felirattal. Egyes városokban – mint például San Franciscóban – a melegek jogainak védelmében tüntettek, másutt, például Los Angelesben, mexikói zászlókkal vonultak az utcákon. Los Angelesben és a virginiai Richmondban több mint húsz tüntetőt őrizetbe vettek, mert eltorlaszolták vagy megpróbálták eltorlaszolni az országutakat.

Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője szerint Obama elnök támogatja a tüntetők jogát arra, hogy békésen hangot adjanak nézeteiknek, véleményüknek. "Az Egyesült Államokban körültekintően és alkotmányban rögzítetten óvjuk a szólásszabadság jogát" – jelentette ki újságíróknak Earnest, majd hozzátette: "az elnök mélyen hisz abban, hogy ezt a jogot védelmezni kell, de ezt a jogot erőszak nélkül kell gyakorolni".

A Fox televízióban Rudy Giuliani, New York volt polgármestere, akit Donald Trump leendő kormányának igazságügyi minisztereként emlegetnek, kijelentette: "nyugi, a dolgok nem állnak olyan rosszul, mint gondoljátok".

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
Azért törnek-zúznak mert ők "demokraták".
Hisznek a demokráciában.
Igaz?!?!?!
Semmi más nem vagytok, mint egy idióta, totál lebutított mob.
justhpeter
@Szókrakész: Susogd el nekem, 2006-ban a tévészékháznál is a demokraták törtek zúztak ?
kulabombaafityiszre
@justhpeter: Á,csak a zorbánnál szoprakészek.:))
Szókrakész
@justhpeter: Nem!!!
Ők csak szemet lövettek.Lovakkal tömegbe gázoltak.
Veleda
Egyáltalán nem mennek rendben a dolgok, és semmi nyugi-nyugi. Amerika lakóinak már több, mint a fele afró amerikai és latin amerikai. Egy ilyen rasszista ,szélsőséges nézeteket valló elnök még nagy galibákat tud csinálni. Meggondolatlan, emberi jogokat sárbatipró felelőtlen politikus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.