Donald Trump amerikai elnökké választása kockázatokkal jár, és felboríthatja az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok alapjait és szerkezetét – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európa alkotói című luxembourgi konferencián, diákok előtt pénteken.

Juncker hangsúlyozta, meg kell tanítani a megválasztott elnöknek, hogy mit jelent Európa és hogyan működik. Különösen azért, mivel az amerikaiakat általában nem érdekli Európa – tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy Trump egy ízben olyan nyilatkozatot tett, amelyből úgy tűnt, hogy a NATO és az EU központjának otthont adó Belgium nem ország, hanem város.

"Azt gondolom, két év is rámegy, mire Trump bejárja azt a világot, amelyet nem ismer" – fogalmazott a bizottsági elnök.

Azt is aláhúzta, hogy széles körű megbotránkozást keltettek Európa-szerte Trumpnak a választások idején tett nyers kijelentései, például az, hogy dicsérte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, illetve amikor megkérdőjelezte a NATO-tagsággal járó kollektív védelem elvét.

Juncker kijelentései kontrasztként hatnak az európai vezetők eddigi, jóval diplomatikusabb reagálásaihoz képest, amelyek lényege az volt, hogy várakozással tekintenek az új elnökkel folytatandó együttműködés elé.

A megválasztott elnök nyilatkozatai "vészes következményeket rejtegetnek" biztonságpolitikai szempontból – mondta az Európai Bizottság elnöke.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
..."Juncker hangsúlyozta, meg kell tanítani a megválasztott elnöknek, hogy mit jelent Európa és hogyan működik"...

ezt a mondatot Trump sírva olvassa, ha egyáltalán elé merik tenni...ez az európai vezető nem gondol arra, hogy csak kárt okoz az unijónak a felelőtlen kijelentéseivel? persze hogy nem, mert az egyik legsötétebb...
Ördögvadász
Így van, aki rossz lóra fogad. Méghozzá fekete listára kerül.
Szedheti nemsokára a sátorfáját a vén sunyi tintás gazember!
szocdem
Van azért abban valami jó, hogy Trump lett az elnök: biztos hogy nem tör kia Killary által beígért atomháború az oroszokkal!!!
Hogy ezek a libsi idióták semminek nem tudnak már örülni??? ÉLHETNEK - igaz a nagy amerikai globális agyrémség nélkül... No és a munkásosztályt is komolyan kell ezután venniük, MERT MÉGIS LESZ POLITIKAI JOGUK IS!! Mert nem jött ne a nagy új világrend, mivel Trump visszarugdosta a fenekükbe.
Szókrakész
Még ő regulázná meg Trumpot az alacsony nívó miatt, de a szövegével meg egyenesen alámegy.

Kérdem én?
Melyik lesz nehezebb?
Trumpnak megtanulni, hogy Brüsszel egy város, vagy Junckernek leszokni a piáról?
Szókrakész
Én meg Junckernek üzenem.
Egy a sok közül, de viszont a legnagyobb különbség közte és Trump között, hogy Trump-ot az amerikai nép megválasztotta(!!!) elnöknek, míg a Junckert az európai nép megkérdezése, választás nélkül a nyakunkba varrták!!!

Trump megválasztása rátok nézve(brüsszeli paraziták) jelent kockázatot.

Ezen kéne elgondolkodnia!!!
krumpli
Féltik a seggüket, a piással együtt !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.