A Galápagos-szigeteken a BBC hihetetlen felvételt készített egy összehangolt kígyótámadásról, a célpont egy magányos leguán volt. Minden pillanata izgalmas. A rendezők is nagyot alkottak, a kígyók is mindent megtettek, de a legnagyobb alakítás mégis a leguáné a BBC fantasztikus videójában. A világ legjobb dokumentumfilmjeiről is híres csatorna a legendás Sir David Attenborough tolmácsolásában mutatja be, ahogy kígyók hada összehangolt támadást indít egy leguán ellen. Amikor azt hinnénk, hogy vége a játéknak, jön egy csavar. Ilyen izgalmakat tartogat a természet. Jobb, mint a hollywoodi filmekben. A videón egyébként egy nagyon fiatal leguán látható, hiszen ez az egyébként szelíd állat akár másfél méteres is lehet kifejlett korában. A Galápagos-szigeteken pedig a kígyók mellett madarakkal és rákokkal is állandó küzdelmet vív, edzett fajról van tehát szó.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@eugen4402: Megvan ez a filmje is nekem videon, itt van velem. Alapfilm volt, elobb csinalta O a filmjeit, mint Cousteaux kapitany... O is egy csoda volt,...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@karma1: Ha Sír David-hoz nem is volt mérhető, de volt egy nagyon sikeres természetfilmesünk nekünk is. Emlékszel Homoki-Nagy Istvánra? A "Gyöngyvirágtól lombhullásig" c. filmjét legalább ötször megnéztem sráckoromban... :-)))
karma1
@eugen4402: Megvan ez a filmje is nekem videon, itt van velem. Alapfilm volt, elobb csinalta O a filmjeit, mint Cousteaux kapitany... O is egy csoda volt,...
karma1
@eugen4402: Jaj, csak Cousteau... Az o elso csodaszep filmje volt "A csend vilaga"...
Profonn
@Horizont: Ez fantasztikus volt ! Nem is gondoltam, hogy a kígyók is képesek összehangoltan vadászni, mint néhány emlős faj. Nem tudom hány kamerával dolgoztak, de ilyen izgalmas "akciófilmet" régen láttam. Köszönöm ! :))
eugen4402
@karma1: Hirtelen én is csak addig voltam biztos, hogy "Jacques Cous..."...
Mármint a leírásban, mert a filmjei és az egész zseniális élete az irigylésre méltó és utánozhatatlan. Az ő filmjei miatt kezdtem nyaranta a strandon lemerülni a víz szintje alá, és búvárúszást színlelve nekiúszni jó csajok középső harmadának. Nem győztem bocsánatot kérni... :-)))
eugen4402
@Horizont: Az (úgy emlékszem) a gemenci erdőben készült. Szinte az erdő illatát is érezni lehetett az élethű felvételek hatására...
Ez a tengeri leguán viszont elbűvölő. Nem a pofája, mert attól frászt kaptam, hanem az a balett-szerű mozgáskoordináció, ahogy felfelé úszik a fenékről. Egy napra szívesen helyet cserélnék vele. Kár, hogy az én stílusom nem ilyen lágy, harmonikus, hanem darabos és szögletes. :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.