A Fidesz frakcióvezetője szerint sikeres Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nélkül nincs sikeres Románia, és sikeres Románia nélkül nincs sikeres RMDSZ.

Kósa Lajos hétfő este Nagyváradon beszélt erről a Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel és a szövetségi Bihar megyei jelöltjeivel közös sajtótájékoztatóján, amelyről a Maszol.ro portál tudósított. A politikus az RMDSZ Bihar megyei kampányindító rendezvényén vett részt Pajna Zoltánnal, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnökével.

Kósa Lajos a magyarság szempontjából "hallatlanul fontosnak" nevezte, hogy az RMDSZ-nek sikerült egyezségre jutnia minden olyan magyar politikai erővel, amellyel "értelmes kompromisszumot" lehet kötni.

"Meggyőződésem, hogy sikeres RMDSZ nélkül nincs sikeres Románia, és sikeres Románia nélkül nincs sikeres RMDSZ"

- idézte a Maszol.ro Kósa Lajost.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a 2013-14 óta eltelt időszak sorsdöntő változásokat hozott Európában és a kontinens keleti felén.

Nyilvánvalóvá vált, hogy az Európai Unió gazdasági motorja a nyugati részekről a középső részekre tevődött át, és az unió gazdasági növekedésének meghatározó részét a posztszovjet térségek adják, ezért ezeknek az országoknak a politikai álláspontja és véleménye is felértékelődött – közölte.

"Ilyen helyzetben kulcskérdés, hogy az RMDSZ ne csak nemzetiségi vagy kisebbségi kérdésekkel foglalkozzon, hanem olyan kérdésekkel, amelyek az egész román társadalomnak fontos problémái" – jelentette ki a frakcióvezető, aki egyebek mellett kitért a térség munkaerő-elvándorlására, demográfiai problémáira, és beszélt az amerikai elnökválasztás eredményéről is, biztatónak nevezve Donald Trump győzelmét.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A szlovákok már lehagytak mindet a sörösalátétnyi történelmükkel...A románok is kirakták már az indexet...A fidesz ellopta az ország jövőjét...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
@magyarbakancs: Nem a lopás itt a legnagyobb baj, hanem a büntethetetlenség! Pl.Victor Ponta, náluk!
Eladott Ország
"Európai Unió gazdasági motorja a nyugati részekről a középső részekre tevődött át, és az unió gazdasági növekedésének meghatározó részét a posztszovjet térségek adják". Kupakos Labirintusos Lali csak erre még senki nem jött rá rajtad kívül. Ezért áramlik a munkaerő és a tőke fordítva? Jobb lenne nekünk ha kint maradnál a szőrőstalpú bocskorosoknál.
Zeta
Arra emlékszik még, mikor mindennek elhordták az RMDSZ-t? Vagy a romániai kispártok,Köteles Kövér által preferált MPP.
Nem nyertek tért, most már mehetnek?
Vagy kinyílt a szemetek?
Jozefina
Mi a fasz köze van ennek a szerencsétlennek Romániához??? A románok már lassan fényévnyivel előttünk járnak!!!
Lepényleső
Románia attól sikeres(vagy bármely volt szocialista ország),hogy ott nem domináns a fydes?
magyarbakancs
@Zeta: Minden szavaddal egyet értek.
Lopni főleg a küszöböl nem lehet.
Seneca mondta ha jól emlékszem "aki a közösből elvesz azt duplán tegye vissza."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.