Csaknem három napig tartó hivatalos látogatást kezdett Barack Obama amerikai elnök szerda este Berlinben.

A hivatalos program csütörtökön kezdődik; az amerikai elnök Angela Merkel német kancellárral tart megbeszélést. Pénteken Merkel és Obama a brit miniszterelnökkel, a francia államfővel, az olasz és a spanyol kormányfővel együtt folytat tárgyalást.

A megbeszélések középpontjában a transzatlanti kapcsolatok jövője, Oroszország, a szíriai válság és az éghajlatváltozás megfékezéséért folytatott küzdelem áll. Az amerikai elnök Berlinből Peruba utazik tovább.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Horizont: (15:22) Ha New Yorkban sétálsz, mondjuk estefelé a Madison Avenue-n, irdatlan a magány New Yorkban! Rózsaszín fény a sötét magas házak felett. Mindenben valami baljós és titokzatos. Megvédhetetlen az elnök New Yorkban! :(
verőce21
@Horizont: Voltam, nem olyan rég. De próbáld ki!
Akár kicsiben is kezdheted, pl. Bpesten. Sétálj végig estefelé mondjuk a Rákóczi úton. :)
verőce21
@Horizont: (19:24) Megsétáltatnálak a Centrál Parkban. (De már én is csak nappal merném vállalni) Vagy megnéznénk a Trump Tower-t az 56. utcában! :)
verőce21
@Horizont: (19:36) Nem is gondoltam erre a lehetőségre, ott vannak ehhez a gyerekeid, és az Anyukád elsősorban! De kívánom, hogy nyerd meg azt az utazást!
verőce21
@Horizont: (11:25) De ha valamilyen fatális véletlen folytán mégsem nyernéd meg az utat, nem kell elkeseredned, mert nem veszítesz sokat. Hihetetlen lesz amit írni fogok, de New Yorkban nincs semmi látnivaló! Bűz van, szmog, tömeg és halszag.
Nincs ott semmi! Semmi! Egyetlen dolog van New Yorkban, amit érdemes megnézni, azt az emlékhelyet észak Manhattan-ben, Inwood Hillben, ahol az őslakos indiánok megkötötték az üzletet a félsziget eladásáról a hollandokkal. Ennek van csak történelmi nevezetessége. Ehhez ki kell utazni metróval, át Harlem alatt a 207-es utcáig és ott besétálni az erdőszéli tisztásig a Hudson partjáig. Nincs más látnivaló New Yorkban.

De ha már ott jár az ember, az emlékhelytől 2-300 m-re van az indián ösvény, amelyiken az indiánok a mocsarakat kerülgetve, kanyarogva bejártak a félsziget belsejébe, a "széles út” vagy mai nevén Broadway, amelyiken érdemes nosztalgiázva végigtaxizni a Times Square-en át az Ötödik sugárút találkozásáig. Bár semmit nem lát az ember a betonrengetegen kívül.
Ennyi röviden New York :)

(Persze egy hétig, akár térdig le lehet járni a lábát az embernek, hogy még egy, meg még egy felhőkarcolót, Vasaló-házat, Szabadság-szobrot, Brooklyn hidat, Empire State Building, megnézze és a múzeumnegyedet az Ötödik Sugárút mentén. stb.
De ez csak egy kerület, amit leírtam a Manhattan, a New York-i ötből, Mert a többit még annyira sem érdemes, sőt a Szabadság-szobor már kívül is esik New York államon)
Sétálni veszélyes és leginkább arra kell vigyázni, hogy Harlemen átutazva a sok büdös néger ki ne raboljon, vagy meg ne késeljen.
verőce21
@Horizont: (15:28) Haverokkal voltam hajózni és ott is kikötöttünk, így szállást sehol nem kellett fizetni. Egyik barátomnak van egy nagyobb motoros vitorlása, feladtuk egy óceánjáróra az áthajózta, mi pedig már ott szálltunk át. Egy kötetlen három hetes "tintahalszámláló" projekten vettem részt.

Salzburg csodálatos kis város! Nem nagy kiterjedésű, így könnyen be lehet járni, tele van műemlékekkel és minden Mozart-ról szól. Egy kolostorban laktunk ott a sétálóutcában, felejthetetlen napokat töltöttünk el néhány éve.
De kirándulásra a közelben Prágát jobban ajánlom, sokkal romantikusabb és töményebb város.
Ne veszítsd el a reményed, New Yorkba azért érdemes eljutnia mindenkinek egyszer az életben. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.