Német kancellárként nehéz a búcsú Barack Obama amerikai elnöktől, mert az utóbbi években kiváló volt Németország és az Egyesült Államok együttműködése, de "a demokráciát a változás élteti, így nyolc év után új elnök jön" – mondta Angela Merkel csütörtökön Berlinben a távozó amerikai elnökkel folytatott megbeszélése után.

A kancellár Barack Obamával közösen tartott tájékoztatóján kiemelte: természetesen mindent megtesz azért, hogy Donald Trump megválasztott amerikai elnökkel is jó legyen az együttműködés.

Németországot és az Egyesült Államokat nemcsak érdekek kötik össze, hanem értékek is, a demokrácia, a szabadság, "a fellépés az emberi jogokért világszerte", továbbá a küzdelem a "liberális világrendért" – mondta Angela Merkel.

Barack Obama barátjának és legszorosabb politikai szövetségesének nevezte a német kancellárt. "Ha német lennék, a követője lennék" – mondta a távozó amerikai elnök.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Vilag vezetoinek a telefonjait lehalgatatta Obama,kozben pedig az EU Nobel dijal jutalmaszta
mikor csak,6 honapja volt az elnok. Most meg sir a Merkel.hogy nehez a
bucsu Obamatol! KI lehett koltozni amerikaba Frau Merkel!Enyire hulyenek nezni a vilagot?
Nem csoda,hogy UK leszavazta az EU-t! Eleg volt nekik a German es Francia okosokbol!
Szókrakész
Merkeltől is kibaxott nehéz megválni.
Az Istennek se akar menni.
Ludas Matyi
@fekete: menjen a qrva anyjaba. Honecker felkerte, hogy "Genossin menjen es semmisitse meg a kapitalizmust." Sikerült a Stasi fullajtarnak!
rokker33
@Szókrakész: Nem takarodik el még pár évet tervez a vénasszony!Pedig már nyugdíjba kéne mennie nem szabadna politizálnia nem hiszem,hogy beszámítható állapotban van!Ha az lenne akkor nem engedné a nyakunkra a migránsokat és nem hagyná,hogy a terroristák vegyék át az irányítást Európa felett!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.