A hasonló kultúrájú közép-európai államok szövetségbe tömörítéséről beszélt Norbert Hofer osztrák szabadságpárti államfőjelölt a Dagens Nyheter svéd napilapnak adott interjújában.

"Szövetségeseket keresek egy új modellhez" – mondta Norbert Hofer az interjúban, amelyet németül hétfőn közöl a Profil című osztrák gazdasági hetilap. Hofer lehetséges partnerként Magyarországot, Csehországot, Romániát, Szerbiát, Szlovéniát és Horvátországot nevezte meg. Indoklása szerint ezekkel az országokkal a Monarchia idején már szövetségben volt Ausztria, és reményét fejezte ki, hogy talán megegyeznek az irányvonalról, így nagyobb súlyuk lesz majd az Európai Tanácsban.

Hofer kilátásba helyezte, hogy amennyiben megnyeri az ausztriai államfőválasztást, az ellensúly kialakítását tekinti majd fő feladatának.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
na, még csak ez hiányzott brüsszelnek...már az osztrákok is szervezkednek? nemááá..elég a magyarokkal bajlódni...(mondaná a mutti)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@CsipkeRózsa: Tja akik ezt a fasisztát választják azok kizárólagosan azert mert Austriát akarják mindenek elött. Neki nem tul nagy tere lessz, lenne, a Kelet-Europai tengellyel foglalkozni ugyanis az osztrákok nem ténylegesen kedvelik Europának azt a részét. Természetesen amennyiben még az EU-ból is kiugranának akkor bizony gyorsan vége lehet a Schickimicki Küss die Hand társadalomnak.
krumpli
@libellle: Érveid nincsenek... Fekete vagy fehér... Az értelmi szinted gondolom itt van... Ha nem tetszik, most menj nyugatabbra, nyalni a Banya fenekét... De csak addig mert Mary Le Pen helyreteszi a Franciákat, ahogy most kinéz... Borulni fog a bili Renzire is...
Szóval libsi... Európában végetek... Fekete vagy Fehér Végetek !!!
libellle
@krumpli: èn nyugaton vagyok. Pont ott ahol szerinted a "banya" a Kanzlerin, aki téged még életben tart különben már " éhendöglöttél volna". Végetek mindenféle képpen nektek lessz, mert mindegy, hogy nyer ( nagy valószinüséggel")vagy veszit Merkel. Ti 2020 után ugyis a ruskik szolgái lesztek. Ugyhogy csak maradj cool mert különben még elönti a vér azt a részedet amit másnál agynak neveznek. Ezenkivül a politikát nem igy "játszák" mint ahogyan te elképzeled, ha tudod.Ja és mik voltak a te érveid, kerestem de nem talaltam meg öket!
krumpli
@libellle: Engem a banyátok nem érdekel... A sok hülye újraválasztja valszeg...
libellle
@krumpli: Teljesen ugy néznénk ki mint te amennyiben hülyék lennénk. Ellenben a sok hülye országa a világ ötödik legnagyobb gazdasága. Hmmm ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.