Magyarország aktív szerepet kíván vállalni az üldözött keresztények megsegítésében – mondta Rétvári Bence a Vatikánban folytatott megbeszélések után az MTI-nek.

Rétvári elmondta: a látogatás célja az volt, hogy a Vatikánban tájékoztatást adjanak az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság munkájáról, valamint egyeztessenek az együttműködési lehetőségekről és tervekről.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar kormány által szeptemberben felállított helyettes államtitkárság kettős cél tölt be: nyugaton a figyelemfelhívást szolgálja, vagyis a probléma szélesebb nemzetközi bemutatását, keleten pedig a humanitárius segítségnyújtásban kíván részt vállalni.

A helyettes államtitkárság szoros kapcsolatban kíván állni a korunk keresztényüldözésével foglalkozó szentszéki intézményekkel és a veszélyzónákban szolgáló keresztény közösségek egyházi vezetőivel egyaránt.

"Nem engedhető meg, hogy kétezer éve egy helyen élő keresztény közösségeket üldözzenek, pusztítsanak el vagy erőszakkal áttérítsenek" – mondta Rétvári Bence. Hozzátette: egyes muzulmán közösségek még Európában sem tartják tiszteletben a keresztények vallásszabadságát.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Bokszolják a fingot, havi 1 millóért a rétváriak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
Ha meglátom az álszent pofáját, már undorodom. Egy megélhetési keresztény, az igazi hívők nem kérnek belőle! Onnan a kényelmes irodájából kit akar megvédeni? A védelemre szorulók nem Budapesten vannak!! Ja, hogy ahol bántják a keresztényeket ott lőnek és lefejeznek embereket! Hajrá szentfazék mutáció, várnak az üldözöttek! Ne innen kántálj! Jól telt a római ingyen utazás, természetesen közpénzen?!
bakegya
@kamazuka: bizáncigányolónk nekünk is több van mint kéne.Hitben tollvalyunk meg még több,a korrupt magyar piac ettől röpül olyan nagyon olajozottan de csakkk FELCSUTRA A MÉSZÁROS BIRODALOM FOCIALIZMUSÁT ÉPÍTIK az orbán pereputty seggedelmére-ezt már a római pápa is TUGGYA MIT MŰVELNEK fityiSS NARANCSTÁLIBJAI A KERESZTÉNYSÉG NEVÉBEN-népszavaztatási rettegőink elég sokat dobtak a perselybe-de rétvári komának még nem elég
Grafix69
Hogy ez nem tud már eltakarodni a picsába.
Aki Én
Az a kereszt-lény amelyik tudatosan vezet meg egy társadalmat, tudatosan hallgat el vagy ferdít el tényeket, vagyis hazudik, mitől keresztény???
evacica
Már megint hülyeségeket beszél ez az álleresztény áhítatos manó! Kia fene üldözi a keresztényeket? Senki de heccelni lehet az embereket! Ez az egész KDMP egy megélhetési politikus banda, akik köszönő viszonyban nincsenek Jézus tanításával, aki a szeretetre a megbocsájtásra és az elesettek segítésére tanított! Ezek csak magukat akarják megsegíteni de azt nagyon!Hányni kell tőlük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.