Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje híveinek egy csoportja azt szeretné, ha három szövetségi államban átvizsgálnák, újraszámlálnák a voksokat.

A republikánusokhoz közelálló Fox televízió értesülései szerint Pennsylvania Michigan és Wisconsin államokban lenne szükség a voksok újraszámlálására, átvizsgálására.

A szavazatok számlálása egyes körzetekben még mindig nem zárult le, s Hillary Clinton híveinek egy csoportja – választási szakértők, egyetemi oktatók, számítógép-biztonsággal foglalkozó szakemberek csapata – most azt tervezi, hogy a jövő hét elején a szövetségi hatóságok és egy kongresszusi bizottság elé terjeszti álláspontját. A 18 oldalas, hírek szerint már elkészült összegzésben felvetik azt, hogy külföldi számítógépes behatolások befolyásolhatták a szavazások összesítését ott, ahol nem papír alapú, hanem számítógépes volt a voksolás.

Ennek alátámasztására felhozzák David Greenwald, az Oregonian című oregoni helyi lap munkatársának cikkét, amelyben a szerző arról írt, hogy feltűnően nagy a különbség a számítógéppel és a papír alapú szavazócédulákkal voksoló körzetek eredményeiben. A számítógépes szavazásokon az újságíró szerint kiugróan magas arányú volt a Trumpra voksolók aránya.

Bár választási szakemberek nem tartják lehetségesnek, hogy választási csalás fordult volna elő bárhol is, kedden egyetemi oktatók, elsősorban számítógépes biztonsággal és választásokal foglalkozó szakemberek fordultak nyílt levélben a kongresszus politikusaihoz. A levélben közölték a politikusokkal, hogy "mélyen aggasztják" őket az esetleges külföldi hackertámadásokról szóló korábbi hírek, s ezért a politikusok gyors közbenjárását kérik a választási eredmények akkurátus átvizsgálása érdekében.

Wisconsin államban most pénteken, Pennsylvaniában jövő hétfőn, Michiganben pedig november 30-án jár le az a határidő, ameddig kérelmezni lehet a szavazatok felülvizsgálatát.

Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje egyáltalán nem szólalt meg az ügyben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Hillary Clinton hívei a voksok újraszámlálását szeretnék"...

természetesen a demokrácia legnagyobb dicsőségére...
...amúgy jobb lesz, ha kiderül(ne), hogy hárommal több szavazatot kapott Clintonné? biztos, hogy ez az újraszámlálás növeli a demokráciába vetett hitet, valamint az usa iránti tiszteletet?

...ők tudják, csinálják.
Szókrakész
"Hillary Clinton hívei a voksok újraszámlálását szeretnék"

Én a helyükben nem erőltetném, mert akkor azonnal kiderülne, hogy több millió voksot csaltak oda a Killerynek.

Mellette ez bizonyítja a legjobban, mennyire erőszakosak a libsi "demokraták".
Nem tudnak veszteni!
Semmi áron.

Már örülök, hogy kicsit helyre lettek rakva.
Be lett égetve az "istennőjük", Killery.

De sajna nem eléggé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.