A Foxconn telefongyártó senior menedzsere több mint 5700 darab iPhone készüléket lopott el saját munkaadójától, melyeket utána el is adott – írja az AsiaOne alapján az Origo.

A tajvani vállalat felsővezetője a shenzheni gyár tesztrészlegén dolgozott, és nyolc alkalmazott segítségével csempészte ki az iPhone 5 és iPhone 5s készülékeket. Igaz, a telefonok nem eladásra szánt darabok voltak, hanem olyan minőségtesztekhez használt készülékek, amik a vizsgálatok után a kukában végezték volna. Az ellopott telefonokat shenzheni boltokba vitte.

A lopott telefonokon körülbelül 1,56 millió dollárt (körülbelül 460 millió forint) kereshetett.

A felsővezetőt előállították, akár tíz év börtönt is kaphat.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ugyan már, kis piti, Magyarországon milliárdos nagyságrendben lopnak a "felsővezetők" és nem szaros mobilokat, hajszálaik? Köszönik, jó, vannak!
papa.49
Ennyiért idehaza kitüntetés jár))))))))))
wagabund
valaki kimaradt az osztozkodásból...bukta.
wagabund
mint mindenben, a telefonlenyúlásban is jobbak vagyunk a yenkiknél...
párás lesz a szemem, ha eszembe jut a tizenegy éves hír, mely szerint lebukott egy telefonlopós maffia Komáromban...az akkori legkedveltebb, külföldön is imádott, kiváló eladási statisztikás nokia 6300-ás telefonokból nyúltak le egy teherautónyit...

mondanom sem kell , min buktak meg...az egyik tolvaj úr sérelmezte az anyagi elosztás számára kedvezőtlennek vélt módját...

...hát dobott egy névtelen bejelentést...(amúgy vesztére)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.