Szombaton Nigériában mise közben omlott be egy templom. A szerencsétlenségben legalább 160 ember meghalt, de esélyes, hogy még több áldozatot fognak találni –közölte egy helyi kórház igazgatója.

A tetőomlás Nigéria déli részén, Uyo városában történt egy protestáns istentiszteleten. Több száz hívő vett részt egy lelkipásztort püspökké szentelésén. Az első hírek 60 halálos áldozatról szóltak, de a mentési munkálatok közben rengeteg újabb holttestet találtak a romok alatt. A lelkésznek egyébként nem esett baja.

A templom nem düledező régi épület, hanem annyira új építésű, hogy még el sem készült teljesen. A munkások éppen rohamtempóban dolgoztak rajta a püspökavatás miatt, és feltehetően emiatt történt a tragédia.

Nigériában rendszeresek az épületomlások a csalás és a korrupció miatt: az építési vállalkozók az előírtnál rosszabb minőségű anyagokat használnak, a hatóság ellenőrei pedig csúszópénzért mindent rendben találnak. A helyi kormányzat vizsgálatot rendel el a mostani szerencsétlenség felelőseinek kiderítésére.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Milyen szerencse, hogy nálunk csak a bicikli utak repedeznek, meg a térkövek mozognak. Esetleg beázik az új tetö!
szaboria1
Milyen furcsa már évek óta figyelem, hogy karácsony előtt milyen sok tragédia történik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.