Gazdasági és oktatási megállapodást kötött Koszovóban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kétnapos pristinai látogatása során.

A politikus szerdán telefonon az MTI-nek azt állította, hogy a megállapodások erősítik Magyarország gazdasági pozícióját a Nyugat-Balkánon, és hozzájárulnak azon cél eléréséhez, hogy a térségben béke és stabilitás legyen.

Két megállapodást írt alá miniszter Koszovóban: a 62 millió eurós kötött segélyhitelről szóló megállapodás értelmében egy 0 százalékos kamatozású, 18 és fél év lejáratú hitelt biztosít Magyarország Koszovó számára arra, hogy magyar vállalati részvétellel hajtson végre vízgazdálkodási beruházásokat, az oktatási megállapodás értelmében pedig a jövő év szeptemberétől 50 koszovói hallgató számára biztosít Budapest ösztöndíjat Magyarországon.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
A magyarok meg kapják be! Vagy fizessenek, vagy ne akarjanak tanulni.
Macskaszem
A magyarok meg kapják be! Vagy fizessenek, vagy ne akarjanak tanulni.
Clavigo
Szijjártó,,,köszönjük,,hogy fizethetjük.,,,,,,,,jó nekünk,,,,,,... és ne felejtsétek el leszívni a Gazdaállatot..
F_Viktor
Magyarország evi 5-7 szazalekos kamatra vesz fel allamhitelt, s 0 szazalekos kamattal adja tovabb popcsak azert, hogy a stroman lorinc barat ott is tudjon uzletelni az ivovizzel!?

Az osztondijhoz pedig nehez szavakat talalni, mikor rengeteg tehetseges, de szegeny korulmenyek kozott elo gyereket zarnak ki a tovabb tanulas lehetosegetol.

B+ orban, magyarok a hatarokon belul is elnek!!
quadrocopter
Engem az ukrán-magyar nyugdíj sokkal jobban irritál!
cs.n.
Végre, egy újabb szuper gazdasági lehetőség. Koszovón át Üzbegisztánon keresztül, Eritreát elérve a Távol-Keleti kommunistákig, mennyi és mennyi frankó bizniszt hozott már össze a kakaduminiszter. Hagyjuk már, vicc sikersztorinak eladva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.