Hiába született tűzszüneti megállapodás kedden az oroszok támogatta Bassar Aszad erői és a nyugatiak támogatást élvező felkelők között, egyelőre mégsem hagyhatják el Szíria egykor legnagyobb városát a még bent lévő civilek és felkelők – tudósít a BBC.

Az evakuálást lebonyolító buszok bementek, ám eddig egy sem jött ki az egykor kétmilliós városból.

Vége a tűzszünetnek, megint lőnek Aleppóban

fotó: George OURFALIAN / AFP

A török-orosz közreműködéssel tető alá hozott megállapodás szerint a felkelők és igény szerint a civilek Észak-Szíria azon területeire távozhatnak, amelyek a felkelők ellenőrzése alatt állnak.

Az ENSZ forrásai szerint a tűzszünet ellenére a kormányerők így is támadták a maradék ellenzéki területeket, ahol 82 civil halt meg az elmúlt napokban.

A török elnök közölte: a tűzszünet megsértése miatt ismét beszélni fog az orosz féllel. Recep Tayyip Erdogan ellentmondásos viszonyban áll Vlagyimir Putyinnal.

Vége a tűzszünetnek, megint lőnek Aleppóban

fotó: George OURFALIAN / AFP

„A tűzszünet tartja magát, de Irán akadályozza az evakuálást” – mondta korábban az Aleppóban befolyásos iszlamista Núr al-Din al-Zinki lázadó szervezet egyik parancsnoka. Szerda reggel ellenzéki aktivisták azt állították, hogy a kormányhű erők fél órán át aknavetőkkel lőtték a déli kerületet.

Hajnalban járó motorral, a megbeszélt helyen várakoztak a kormány által küldött buszok, de nem indultak el – mondta egy szemtanú a Reutersnek.

Az ellenzékiekkel szimpatizáló Orient TV szerint az alku végrehajtása akár csütörtökig is késhet.

Vége a tűzszünetnek, megint lőnek Aleppóban

fotó: George OURFALIAN / AFP

Közben Kelet-Aleppó polgári lakosai, amit tudtak táskákba pakoltak és elkezdték elégetni ingóságaik maradék részét, mert attól tartanak, hogy a szíriai katonák és az őket támogató síita milicisták fosztogatásba kezdenek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ördögvadász
Ismered Eva Bartlett-et? Egy bátor újságíró a helyszínről. youtube..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.