Kilencvenkilenc éves korában elhunyt Gábor Zsazsa magyar származású hollywoodi filmdíva – jelentette a CBSLA hírportál.

Ed Lozzi, a színésznőről publikáló újságíró közölte a Los Angeles-i portállal, hogy Gábor Zsazsa vasárnap halt meg otthonában. Ezt később megerősítette férje, Frederic von Anhalt, aki szerint felesége szívinfarktusban halt meg.

Gábor Zsazsa – eredeti nevén Gábor Sári (a Zsazsa nevet Fedák Sári színésznő után kapta, akit szintén Zsazsának neveztek) Budapesten és Lausanne-ban nevelkedett, színiiskolai tanulmányokat folytatott, s már 1932-ben fellépett Bécsben operettdarabokban. 1936-ban Magyarország szépségkirálynőjévé választották.

A háború elől menekülve, 1941-ben utazott anyjával és húgaival az Egyesült Államokba, és csakhamar feleségül ment Conrad Hiltonhoz, a szállodalánc örököséhez.

Filmes pályafutása 1952-ben kezdődött, két évtized alatt több tucat filmben kapott szerepet világsztárok mellett. A kritikusok szerint színészi tehetsége leginkább az 1952-ben forgatott Moulin Rouge-ban, illetve az egy évvel későbbi Liliben mutatkozott meg. Különböző országok televíziós show-műsorainak kedvelt vendége, sztárja maradt idősebb korára is.

Hírnevét nem annyira filmes szerepei, hanem házasságai, extravaganciája, szellemes mondásai alapozták meg. Összesen kilenc házasságával még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült mint a legtöbb igent kimondó díva. Utolsó férjétől, a nála 26 évvel fiatalabb Frederic von Anhalttól házastársi jogon megkapta a hercegi címet is.

Gábor Zsazsát 2002 novemberében súlyos autóbaleset érte, a kórházat elhagyva beköltözött egy idős sztárokat gondozó szanatórium egyik luxuslakosztályába. Tolókocsiban közlekedett, s több agyvérzés is érte, arcának egyik oldala lebénult. 2011 januárjában fertőzés miatt amputálták jobb alsó lábszárát. Az utóbbi években állandó ápolásra szorult.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Nyugodjon (meg) békében, törődjön bele, hogy nincs több házasságkötés.
Még meghalni is képes volt, csak írjanak róla az újságok... Bocsánat, bunkó voltam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Számomra feledhető, bennem nem hagyott mély nyomokat a "munkássága". Legfeljebb a bulvársajtó lesz szegényebb tőle.
eugen4402
Nyugodjon (meg) békében, törődjön bele, hogy nincs több házasságkötés.
Még meghalni is képes volt, csak írjanak róla az újságok... Bocsánat, bunkó voltam.
eugen4402
@dodóka: Tudom, azért kértem bocsánatot... Szánom-bánom, és elnézésért esedezem. Ne mondd, hogy nincs remény, mert kisétálok a helyiségből, és csak egy dörrenést fogsz hallani...
dodóka
@eugen4402: Ne !!! Neeeee !!! Még fiatal vagy és elötted az élet...
Fradigege
9 házasság. Gratulálok a 9. titánnak. Hercegi cím. Szerintem azt kitagadta a család. Jó nagy lúzer.
eugen4402
@dodóka: Köszönöm, hogy megkegyelmeztél, és való igaz, a művésznőhöz képest csakugyan bohókás suhanc vagyok a magam 73 (azaz Hetvenhárom) évével. Ja, és most, hogy jártam kinn a legkisebb helyiségben, és (bár enyhe szordinoval) elhangzott a dörrenés, és csökkent a hasüregi nyomás, tényleg olybá tűnik: előttem az élet.
Szókrakész
@eugen4402: A mostani férje megúszott egy válás utáni anyagi csődöt.
eugen4402
@Szókrakész: A szívinfarktus tünetei könnyen előidézhetők némi "gyógytea" segítségével. Nem zárnám ki a Főméltóságú férj szándékos közrehatását, mivel a Művésznő az örök életű Főnix szerepére készült ...
Szókrakész
@eugen4402: Mindig is egy új házasságban éledt újjá.
De milyen hülye a férfi nem.

Ez a nő tipikus esete volt a szerelem első bankkártyára szindrómának.
Még az első 2-3 férjet megértem, hogy levette a lábukról, a farkuknál fogva vezette az oltár elé őket.
De az 5., 6., 8. nem tanult az előző áldozatok példájából?!?!?!
Az már kicsit gyanús nekem.
Az már megkérdőjelezi a ész meglétét.
Vagy ha volt is, akkor a gatyájukban hordták biztos.
eugen4402
@Szókrakész: Most nagyon gonosz leszek: nemcsak megkérdőjelezi, egyenesen kizárja az ész, a racionális gondolkodási képesség jelenlétét. A lányok mindig tudták, hogyan kell észrevétlenül átsiklani az értelem síkjáról a érzelmek lápos süppedékére, csak mi pasik ritkán vesszük észre, hogy legyek vagyunk egy légyfogón, és mire észbe kapunk, már késő... :-)))
lampa laz
@eugen4402: na ugye, vannak az idős kornak szép pillanatai..., mert hát nem a korral van a gond, hanem a mellékhatásaival.
namihami
Szóljon, akinek hiányzik. Eddig is elvoltam(tunk) nélküle. A hiánya nem fog betöltetlen űrt hagyni világunkban.
eugen4402
@lampa laz: De milyen igazad van..!!! Pontosan ez a gondom, az elátkozott mellékhatások, de én vagyok a hunyó: nem egyeztettem a háziorvosommal, sem a gyógyszerészemmel, de még a főkomornyikommal, sőt a fővadászommal sem, így csak az lelkifurdalás és az önemésztés keserű pirulái maradtak nekem...
Edmond Dantes
Sokan szemére vetették,hogy kilenc házassága volt, ezért nyilván kiállhatatlan nő volt.Ez nem igaz,ő maga mondta,hogy egyetlen férjére sem tudott annyira megharagudni,hogy visszaküldte volna nekik a tőlük kapott ékszereket
Szókrakész
@eugen4402: Én inkább azt mondom, mi vagyunk a legyek, a nők pedig a húsevő virág.
Trükkök tárháza áll rendelkezésükre, hogy becsábítsanak minket a csapdába, de aztán zárul a csapda és nekünk végünk.
Aztán mikor már felfaltak, kiszipolyoztak, testileg, szellemileg lebontottak minket, akkor jön a köv. áldozat.

Tisztelt "gyengébb" nem!
Tisztelet a kivételnek.
Akinek nem blúza, ne vegye magára.
eugen4402
@Szókrakész: Erről motyogtam én is, de talán rosszul artikuláltam, ...és hát a légyfogón is el lehet éldegélni ideig-óráig, de (állítólag) így szép az élet, és akkor szétcibálom az inget a mellemen, és szemébe nézek a hölgyeknek, azt kiáltom fennhangon: "Ide lőjetek!!!" Jaj, csak vicc volt. Bocs, lányok...
offside
A vaginájával gyűjtötte a vagyonát.
Szókrakész
Már elmondható.
Majdnem minden ujjára jutott egy férj.
Yoda69
R.I.P Zsazsa. 99 ev szep kor ami megeltel.
simitata
Egy zsidó "lány" elvesztése a médiában a legnagyobb hír! Nem mellesleg meghalt a magyar újságírás egyik legnagyobb alakja, és senki sem ad hírt róla. Miért is. Mert sok évtizedig az "ÉS" publicistája volt? Na, hogy hívták...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.